ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Firari FETÖ'cüler Türkiye'ye iade edildi

Firari FETÖ'cüler Türkiye'ye iade edildi

Girne Kalesi yakınlarında Guitar isimli tekne ile Yunanistan'a kaçmak isterken yakalanan 28 firari FETÖ'cü ve beraberlerindeki 17 çocuk Türkiye'ye iade edildi.

Yayın Tarihi: 31/07/18 07:46
okuma süresi: 4 dak.
Firari FETÖ'cüler Türkiye'ye iade edildi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Girne Kalesi yakınlarında 27 Temmuz akşamı Guitar isimli tekne ile yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçmak isterken polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan 28 firari FETÖ'cü dün Türkiye Cumhuriyeti'ne teslim edildi. Girne Turizm Limanı'nda bulunan Sahil Güvenlik Komutanlığı bölgesinden yoğun güvenlik önlemleri çerçevesinde Türkiye'den gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı gemi ile saat 16:30 sıralarında Türkiye emniyet birimlerine teslim edildi. Girne Kaza Mahkemesi emri ile haklarında 3 gün tutukluluk süresi temin edilen ve Türkiye'de haklarında tutukluluk kararı bulunan 19 erkek, 9 kadın firari yeniden mahkemeye çıkarılmadan iade edildi. FETÖ-PDY Terör Örgütü soruşturmaları kapsamında aranan şahıs ilan edilen bu nedenle KKTC'ye gelip Yunanistan'a kaçmayı planlayan şahısların Türkiye Cumhuriyeti tarafından sorgulanacakları öğrenildi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ İLE TESLİM EDİLDİLER

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında yakalanmamak için KKTC'ye kaçan ve Yunanistan'a sığınmak için beraberlerindeki 17 çocukla birlikte yola çıkmaya hazırlanırken PGM Özel Soruşturma Birimi ekiplerinin operasyonu ile yakalanan şahısların iadesi için dün saat 16:00 sıralarında Sahil Güvenlik Komutanlığı TCSG-305 gemisi Girne Turizm Limanı'ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığı sahasına ulaştı. Gemiden çok sayıda Türkiye emniyet birimlerine bağlı sivil polisin yanında keskin nişancıların indiği gözlemlendi. Girne'de yakalanan toplam 45 kişi ile birlikte FETÖ PDY Terör Örgütü soruşturmaları kapsamında Türkiye'de Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında tutuklama emri çıkarılan ve Mağusa'da Çanakkale Bölgesi'nde tespit edilerek tutuklanan Hakan Baran ve eşi ile birlikte 3 çocuğu da Türkiye'ye iade edildi. Saat 14:00 sıralarında Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı sahasına götürülen 20'si çocuk toplam 50 kişi muhaceret işlemleri yapılarak saat 16:30 sıralarında gemiye bindirilerek Türkiye emniyet birimlerine teslim edildi. KKTC'den teslim alınan firari FETÖ'cüler sorgulanmak üzere Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, haklarındaki soruşturma kapsamında polis ekipleri tarafından emare alınan tüm cep telefonları, tablet ve dökümanlar da emare olarak Türkiye emniyet birimlerine teslim edildi.

İHBARCI, ORGANİZATÖR

28 firari FETÖ'cü 27 Temmuz 2018 tarihinde ihbar üzerine saat 22:30 sıralarında düzenlenen operasyon sonucu Girne Kalesi yakınlarında beraberlerinde 17 çocuk ve erzakları ile Yunanistan'a kaçmak için beklerken Guitar isimli teknede yakalanmıştı. Toplam 45 kişi polis ekipleri tarafından suçüstü yakalanırken, polis şahısların Yunanistan'a kaçmasını organize eden, yardım ve yataklık eden şahısların yakalanması için soruşturmasını sürdürüyordu. Şahısların yakalanması için polise ihbarda bulunan şahsın firari FETÖ'cülerin Yunanistan'a gitmesini organize eden şahıs olduğu öğrenildi. İhbarcı organizatörün olayı polise aktarmasının ardından ortadan kaybolduğu edinilen bilgiler arasında.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.