ADLİ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Bölüm başkanı Profesör tutuksuz yargılanacak

Bölüm başkanı Profesör tutuksuz yargılanacak

Müzik Öğretmenliği Bölümü'nde Bölüm Başkanı olarak görev yaptığı üniversitede 7 kız öğrenciye cinsel saldırı ve tacizde bulunmakla suçlanan Profesör Doktor Memduh Özdemir hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Özdemir teminata bağlanarak serbest bırakıldı, okul yönetimi Profesörü açığa aldı.

Yayın Tarihi: 20/04/19 09:36
okuma süresi: 5 dak.
Bölüm başkanı Profesör tutuksuz yargılanacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da bir üniversitenin Müzik Öğretmenliği Bölümü'nde bölüm başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Memduh Özdemir hakkındaki taciz ve saldırı suçlamaları ile ilgili polis soruşturması tamamlandı.

1 öğrencinin şikayetinin ardından Özdemir hakkındaki şikayetlerin 7'ye yükseldiği olayda 1 haftadan beri tutuklu bulunan akademisyen tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

"Cinsel taciz" ve "Cinsel saldırı" suçlamaları ile teminata bağlanan Özdemir tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis Prof. Dr. Özdemir'in üniversite yönetiminin aldığı bir kararla görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

POLİS OLAYI ANIMSATTI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Arif Toroslu mahkemede verdiği ifadesinde, Prof. Dr. Memduh Özdemir'in "Cinsel taciz" ve "Cinsel saldırı" suçlarından methaldar olduğunu açıkladı. Müşteki L.Ö.'ün 11 Nisan 2019 tarihinde Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube'ye gelerek üniversite öğrencisi olduğunu, zanlı Memduh Özdemir'den Armoni dersi aldığını ve zaman zaman derslerle ilgili yardım almak için Özdemir'in ofisine gittiğini anlattığını söyledi.

11 Nisan 2019 tarihinde L.Ö'nün dersle ilgili Özdemir'in odasına gittiğini ve Prof. Dr. Memduh Özdemir'in o esnada ofiste genç kızın omzunu ve bacaklarını okşadığı akabinde kıza sarılıp yanağından öptüğü ve dudaklarından öpmek istediği yönünde beyanda bulunduğu ile ilgili hakkında şikayet yapıldığını anlatan Toroslu başlatılan soruşturma ışığında zanlının tutuklandığını kaydetti.

Zanlının poliste gönüllü ifade vererek genç kızı yanaklarından öptüğünü itiraf ettiğini belirten Toroslu, aynı gün mahkemeye çıkarılan zanlı hakkında önce 3 gün ardından 4 gün tutukluluk süresi temin edildiğini açıkladı. Yürütülen soruşturma sırasında 6 öğrencinin daha Prof. Dr. Özdemir'in kendilerine cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesi ile polise şikayetçi olduğunu söyleyen Toroslu, birçok ifadenin temin edildiğini kaydetti.

ŞİKAYETLERE GÖRE TACİZLER 2018 YILI NİSAN AYINDAN BERİ DEVAM EDİYOR

Zanlının avukatlığını yürüten avukat Batur Sağlamer ve Fuat Olgan mahkemede hazır bulundu. Toroslu avukat Sağlamer'in sorusu üzerine Prof. Dr. Özdemir hakkındaki şikayetlerde bir öğrenciyi 2018 yılı Nisan ve Mayıs ayında, bir öğrenciyi Aralık 2018 tarihinde 3 kere, 2019 Ocak ve Şubat aylarında 4 kere, bir öğrenciyi 2019 yılı içinde, bir öğrenciyi 2018 yılı Ekim ayında, bir öğrenciyi 2018 yılı Kasım ayında ve bir öğrenciyi ise 2019 yılı Mart ayı içinde taciz ettiği yönünde ifadeler bulunduğunu açıkladı.

Avukat Sağlamer'in şikayetçilerin bu tarihlerden sonra da akademisyen Özdemir'in odasına gitmeye devam edip etmediklerini sorması üzerine ise polis memuru Toroslu, zanlının bölüm başkanı olması nedeni ile eğitim hayatlarından endişe duydukları için gitmeye devam ettiklerini ve bu nedenle de şikayetçi olmaktan endişe duydukları beyanlarında bulunduklarını kaydetti.

POLİS KOMPLO İDDİALARINI ARAŞTIRIYOR

Avukat Sağlamer, avukat Olgan'ın geçtiğimiz celsede mahkemeye aktardığı komplo iddialarını anımsatarak, Prof. Dr. Özdemir'in yakın çevresine "bu insanlar kuyumu kazmaya çalışır dikkatli olmalıyım" şeklinde konuştuğunu ve bu beyanlarla ilgilide soruşturma yürütülüp yürütülmediğini sordu.

Polis, Özdemir'in komploya kurban gittiği iddialarını da araştırdığını açıkladı. Polis memuru Toroslu, Prof. Dr. Özdemir'in okul yönetiminin aldığı bir kararla görevinden uzaklaştırıldığını kaydetti. Özdemir'in çalışma izninin Eylül ayına kadar devam ettiğini belirten Toroslu, Prof. Dr. Memduh Özdemir'in teminata bağlanmasını talep etti.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Mahkeme akademisyen zanlı Memduh Özdemir'in yurt dışına çıkışını yasaklayarak seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlının 15 bin TL nakdi teminat yatırmasına karar veren Yargıç Umut İnan, KTC vatandaşı 2 kefilin 75'er bin TL kefalet senedi imzalamasına ve haftada gün ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.