ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Eşini av tüfeği ile öldüren Erhalk'a 25 yıl hapis

Eşini av tüfeği ile öldüren Erhalk'a 25 yıl hapis

Eşini av tüfeği ile öldürdüğü için tutuklu bulunan İbrahim Erhalk, dün Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılarak 25 yıl hapis cezası aldı.

Yayın Tarihi: 04/05/19 09:53
okuma süresi: 2 dak.
Eşini av tüfeği ile öldüren Erhalk'a 25 yıl hapis
A- A A+
Kıbrıs Postası - Emel Doğan

Doğancı'da boşanma aşamasındaki eşi Nigar Erhalk'ıErhalk, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay'ın huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede, önceki celselerde olguları aktaran Başsavcı Yardımcısı Muavini Ahmet Varol ve sanığın avukatı Mustafa Asena ise davada hazır bulundu.

Başkan Fadıl Aksun, sanık ve maktulün boşanma aşamasında olması nedeni ile birbirlerini sürekli olarak ses kaydına aldıklarını ve olayın gerçekleştiği anda da maktulün ses kaydı aldığını söyledi.

Bulunan kayıtların titizlikle dinlendiğini aktaran Aksun, olay esnasında maktulün sanığa saldırmak için elinde bulundurduğu elektrikli süpürge sopası ile sanığın elinde bulunan av tüfeğinin eşit güçte olmadığını söyleyerek kimsenin bir başkasının yaşam hakkını elinden alma hakkı olmadığını belirtti.

SANIĞIN PİŞMAN VE ÖZÜR DİLEMİŞ OLMASI AFFEDİCİ OLMADI

Aksun, sanığın bazen boşanmayı kabul ettiğini bazen de eşinin sevgilisinden ayrılmasını isteyerek boşanmayı kabul etmediğini,sanığın pişman ve özür dilemiş oluşu ise yaşam hakkı alınan biri için affedici olmayacağını aktardı. Aksun, sanığa ceza verilirken ibret unsuru incelendiğinde, bu tür suçları işlemeyi düşünen insanlar için caydırıcı bir karar vermeleri gerektiğini belirtti.

Başkan Fadıl Aksun, 64 yaşındaki sanık İbrahim Erhalk'ın aleyhine ve lehine olan tüm durumları değerlendirdiklerini ve oy birliği ile sanığa 25 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.