ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

14 yaşında 8 haftalık hamile kızı alıkoydu!

14 yaşında 8 haftalık hamile kızı alıkoydu!

14 yaşında 8 haftalık hamile olan genç kızı alıkoymaktan tutuklanan zanlı teminata bağlandı. 14 yaşında 8 haftalık hamile olan kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girdiği gerekçesi ile tutuklanan 23 yaşındaki Ö.Y zorla alıkoyma suçundan Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 11/05/19 09:30
okuma süresi: 2 dak.
14 yaşında 8 haftalık hamile kızı alıkoydu!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Emel DOĞAN

Geçtiğimiz günlerde Girne Akçiçek Hastanesi'ne mide bulantısı ve baş ağrısı nedeni ile giden ve 8 haftalık hamile olduğu öğrenilen 14 yaşındaki genç kızın, ifadesi alındıktan sonra zanlı Ö.Y, tutuklanarak mahkemeye çıkarılmıştı.

Aile bağları zayıf olduğu ve kendine ait bir evi olmadığı öğrenilen genç kızın ifadesi sosyal hizmet görevlileri eşliğinde alındıktan sonra bugün ikinci kez yargıç huzuruna çıkarılan Ö.Y'nin tecavüz ile ilgili kesin bir bulgu olmaması sebebi ile sadece zorla alıkoyma suçundan teminatla serbest bırakıldı.

Raporlarının belirlenememiş olması sebebiyle sadece zorla alıkoyma suçundan Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarılan ve teminatla serbest bırakılan Ö.Y'nin özel bir sektörde dağıtımcı olduğu, TC ve KKTC vatandaşı olduğu belirtildi.

OLAY DNA SONUÇLARININ ARDINDAN NETLEŞECEK

Meseleyle ilgili mahkemeye olguları aktaran Müfettiş Muavini İrfan Türk, 2019 yılı Mart ayında zanlının, 2005 doğumlu olan kız çocuğunu, Gönyeli'deki ikametgâhında yasal vasisi hilafında alıkoyma suçuyla methaldar olduğunu belirtti.

Türk, suçun DNA raporlarıyla netleşeceğini söyleyerek TC ve KKTC vatandaşı olan zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, zanlının ilk nazarda 16 yaşından küçük çocuğu alıkoyma suçuyla bağı olabileceğini ve yargılanıncaya kadar polise ispat-ı vücutta bulunarak, yurtdışına çıkışının yasaklanmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.