ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Akacan'ın davası 13 Haziran'a ertelendi

Akacan'ın davası 13 Haziran'a ertelendi

Korumaları Vasıf Gurbanov ve Orçun Özorçun ile birlikte mekan basıp adam dövdükleri yönünde hakkında "ciddi darp" ve "vahim zarar" davası bulunan Bulut Akacan'ın davası 13 Haziran'a ertelendi. Akacan, verilen günde itham edilmesi halinde usule göre duruşma süresince tutuklu yargılanacak.

Yayın Tarihi: 24/05/19 07:30
okuma süresi: 4 dak.
Akacan'ın davası 13 Haziran'a ertelendi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Girne'de korumaları Vasıf Gurbanov ve Orçun Özorçun ile birlikte mekan basıp Erhan Başay ve Zeki Asımoğlu'nu darp ederek Asımoğlu'nu vahim bedensel zarara uğrattıkları yönünde haklarında dava bulunan Bulut Akacan dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmak istememesi üzerine İstinaf Mahkemesi'ne başvuran ancak verilen kararda Girne Ceza Mahkemesi'nde yargılanma talebi reddedilen Bulut Akacan'ın davası 13 Haziran tarihine ertelendi. Akacan ile birlikte mahkeme huzuruna çıkan ve 4 buçuk aydan bu yana cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı bekleyen Vasıf Gurbanov ile Orçun Özorçun'un da tutuklu yargılanma sürecinin devam etmesine karar verildi. Dava, sanık Bulut Akacan'ın avukatı Kıvanç Rıza'nın uzun ve kapsamlı olduğunu söylediği istinaf kararını inceleme talebinde bulunması üzerine tehir edilirken, sanık Orçun Özorçun hakkında avukat Doğa Zeki'nin tutuksuz yargılama talebi reddedildi. Adli kontrol şartları ile serbest olan Akacan, verilen günde aleyhindeki davalardan itham edilmesi halinde usule göre, Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma süresince tutuklu yargılanacak.

RIZA: İSTİNAF KARARINI OKUMAK BİZE REHBER OLABİLİR

Bulut Akacan'ın "vahim zarar" suçlamasıyla Girne Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmak istememesi üzerine yaptığı istinaf başvurusu Gülden Çiftçioğlu başkanlığında oturum yapan Yüksek Mahkeme Heyeti'nin oy çokluğu kararı ile reddedilmişti. Geçtiğimiz hafta 23 Mayıs'a tehir edilen dava nedeni ile Bulut Akacan ile tutuklu yargılanan Vasıf Gurbanov ve Orçun Özorçun Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti huzuruna çıkarıldı. Mahkemede söz alan Bulut Akacan'ın avukatı Kıvanç Rıza, istinaf başvurusu kararının yeni okunduğunu ve kararın oldukça uzun ve kapsamlı olduğunu kaydetti. İstinaf kararının 5-10 günden önce alınmasının imkansız olduğunu belirten Rıza, kararın okunmasının rehber olabileceğini ifade ederek davanın bayramdan sonraki bir tarihe tehir edilmesini talep etti.

ÖZORÇUN'UN TUTUKSUZ YARGILANMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Sanık Orçun Özorçun'un avukatı Doğa Zeki müvekkilinin hakkındaki ithamları kabul etmediğini ve 5 aydan beri cezaevinde hükümsüz tutuklu olduğu için bir an önce yargı sürecinin başlamasını istediklerini beyan etti. Davanın dünkü duruşmasında ithama hazır olduklarını kaydeden Zeki, ithamın mümkün olmaması halinde müvekkili Orçun Özorçun'un KKTC vatandaşı olduğunu ve yargılanmaktan kaçma ihtimalinin olmadığı beyanlarında bulunarak Özorçun'un bir kez daha tutuksuz yargılanmasını talep etti. Akacan, Gurbanov ve Özorçun hakkındaki davanın duruşmasında İddia Makamı adına hazır bulunan Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, sanıkları itham etmeye hazır olduklarını beyan etti. Sanık Orçun Özorçun'un aleyhindeki davayı kabul etmemesi nedeni ile davasında duruşma yapılacağının göründüğünü belirten Kıdemli Savcı Akyener mahkemeye beyanında Özorçun'un serbest kalmasının mantıklı olmadığını kaydetti. Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Nüvit Gazi Hacı, sanık Orçun Özorçun'un hakkındaki ithamın Ceza Yasası'nda yer alan ve kişilerin vücut bütünlüğüne karşı işlenmiş ağır bir suç olduğunu, suç için 7 yıla kadar hapislik cezasının öngörüldüğünü kaydetti. Sanığın mahkum olması halinde hapislik cezası almasının muhtemel olduğunu söyleyen Hacı, suçun ciddiyeti nedeni ile Özorçun'un tutuksuz yargılanması yönünde yapılan talebin reddedildiğini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.