ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Uyuşturucu tacirlerine narkotik baskını

Uyuşturucu tacirlerine narkotik baskını

Mağusa'da Narkotik polisinin günlerdir süren takibi sonucunda gerçekleştirilen operasyonda uyuşturucu satışı yaptığı tespit edilen 2 zehir taciri yakalandı.

Yayın Tarihi: 27/07/19 09:30
okuma süresi: 4 dak.
Uyuşturucu tacirlerine narkotik baskını
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından önceki gün gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda Mağusa bölgesinde zehir tacirliği yapan 2 üniversite öğrencisi yakalandı.

Okumak için geldikleri ülkemizdezehir tacirliği yaparakonlarca genci zehirleyen ve bundan kazanç sağlayan Arman Aliyan ve Soroush Nourimiankooshki'nin tasarrufunda ise satışa hazır vaziyette 3 ayrı paket içerisinde yaklaşık 21 gr hint keneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildi.

Zanlıların tasarrufunda uyuşturucu maddenin yanısıra uyuşturucu satışından elde edildiği tespit edilen 9 bin 690 Euro ve 1210 Dolar nakit para ele geçirildi. "Kanunsuz uyuşturucu madde alma", "Kanunsuz uyuşturucu madde verme" ve "Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" suçlarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılan zanlılar hakkında 3'er gün tutukluluk süresi temin edildi. Polis suçla bağlantısı olduğu tespit edilen 5 kişinin ise arandığını açıkladı.

21 GRAM UYUŞTURUCU BUZLUKTA BULUNDU

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Kavaz mahkemede verdiği ifadesinde, 25 Temmuz 2019 tarihinde alınan bir bilgide zanlı Arman Aliyan ve Soroush Nourimiankooshki'nin tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini açıkladı. Zanlıların, kaldıkları öğrenci yurdunda tespit edildiklerini söyleyen Kavaz, söz konusu 801 numaralı oda içerisinde arama yapıldığını belirtti. Kavaz, yapılan aramada buzdolabının buzluk kısmında 3 ayrı şeffaf poşet içerisinde toplam 21 gr hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin ve dolap çekmecesi içerisinde ise üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan hassas terazi bulunduğunu açıkladı.

UYUŞTURUCUYU 750 GRAM OLARAK ALDIKLARINI İTİRAF ETTİLER

Tutuklanan zanlı Arman Aliyan ve Soroush Nourimiankooshki'nin ayni gün gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini söyleyen Kavaz, ayni gün zanlılardan yapılan soruşturmada uyuşturucu maddeleri toplamda 750 gr olarak şuanda aranmakta olan 1 kişiden aldıklarını beyan ettiklerini açıkladı.

Kavaz, yine her 2 zanlının da gönüllü ifadelerinde 750 gr uyuşturucu maddeleri 3 ayrı kişiye verdiklerini beyan ettikleri açıklayarak zanlıların tasarruflarında konu uyuşturucu maddelere ilişkin birçok fotoğrafın bulunduğu cep telefonlarının tespit edilerek emare alındığını ve telefonların DATA İnceleme Uzmanına gönderileceğini belirtti.

UYUŞTURUCU SATIŞINDAN BİNLERCE LİRA

Kavaz, zanlıların itiraf ettikleri ve uyuşturucu maddeden temin etmiş oldukları paraları yatırdıkları hesapla ilgili olarak bir adet banka kartının bulunarak emare alındığını söyledi.

Zanlı Soroush Nourimiankooshki'ye ait araç içerisinde arama yapıldığını ifade eden Kavaz, yapılan aramada uyuşturucu satışından elde edildiği tespit edilen 9 bin 410 Euro bulunarak emare alındığını açıkladı. Kavaz, ayni gün zanlıların birlikte kaldıkları diğer bir adreste yapılan aramada ise elbise dolabında uyuşturucu maddelerin saklandığı sırt çantası ve yatak örtüsü ile komodin çekmecesinde uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 1210 Dolar ve 280 Euro bulunarak emare alındığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını ve mesele ile ilgili olarak 5 kişinin arandığını ifade eden Kavaz, zanlıların 3'er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.