ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Parmak izi analizleri polise yol gösterecek

Parmak izi analizleri polise yol gösterecek

Tuzla'da Gerdi Biraçi isimli şahsın evinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili tutuklanan Ukrayna uyruklu Yaroslava Korniel'in tutukluluk süresi 3 gün uzatıldı.

Yayın Tarihi: 27/07/19 10:08
okuma süresi: 2 dak.
Parmak izi analizleri polise yol gösterecek
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Tuzla'da Gerdi Biraçi isimli şahsın evinden 19 bin 700 Euro para çalınması olayı ile ilgili Biraçi'nin şikayeti üzerine şüpheli olarak görülüp tutuklanan Ukrayna uyruklu Yaroslava Korniel dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. "Ev açma" ve "Sirkat" suçlaması ile hakkında başlatılan soruşturmanın devam etmesi nedeni ile zanlı Korniel'in tutukluluk süresi uzatıldı. Mahkeme zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

BİR DÖNEM BİRAÇİ İLE BİRLİKTE KALDIĞINI KABUL ETTİ

Olayıın soruşturmasını yürüten polis memuru Gökhan Kol mahkemede verdiği ifadesinde, 19-24 Temmuz 2019 tarihleri arasında Tuzla'da Gerdi Biraçi'ye ait evin kilitsiz ancak kapalı bulunan kapısını açarak içeriye giren kimliği meçhul şahısların TV ünitesi dolabında bulunan DVD kutusu içerisindeki 19 bin 700 Euro parayı alarak sirkat ettiklerini açıkladı. Zanlı YaroslavaKorniel'in makul şüphe üzerine 24 Temmuz 2019 tarihinde tutuklandığını belirten Kol, zanlının evinde bir arama yapıldığını ancak kanunsuz herhangi bir şeyin tespit edilemediğini söyledi. Olay yerinde inceleme yapılarakDVD kutusu üzerinde parmak izi araştırması yapıldığını kaydeden Kol, parmak izi mukayesesi için de hem zanlıdan hem de şikayetçiden ifade alındığını belirtti.

Kol, yine yürütülen tahkikat kapsamında zanlının 20 Temmuz 2019 tarihinde müştekinin evde olmadığı bir esnada konu eve bir taksi ile gittiğinin ve daha sonra konu evden yine taksi ile ayrıldığının tespit edildiğini açıkladı. Yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ve parmak izi analizlerinin önemli olduğunu ifade eden Kol zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme zanlının 3 gün daha tutuklu kalması yönünde emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.