ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Mahkeme cinayet mahallini ziyaret etti

Mahkeme cinayet mahallini ziyaret etti

Mağusa'da infial yaratan Nijeryalı üniversite öğrencisi Kennedy Dede cinayetinin 5 sanığının Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden yargı süreci kapsamında dün cinayet mahallinde keşifte bulunuldu.

Yayın Tarihi: 04/10/19 08:06
okuma süresi: 3 dak.
Mahkeme cinayet mahallini ziyaret etti
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da 2018 yılının başında meydana gelen ve bölgede infial yaratan Kennedy Dede cinayetinin sanıkları Nidai Şanlı, Ozan Körkurt, Onur Körkurt, Simge Dağdur ve Zekeriya Kurucu dün aleyhlerindeki "Adam Öldürme" davası ile ilgili olarak yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden yargı süreci kapsamında dün Dede'nin kaçırıldığı Hacıbektaş Sokak'ta bulunan Kuzenler apartmanı ile Dede'nin ölü olarak bulunduğu Çanakkale Göleti'nde keşifte bulunuldu.

Dede cinayeti davasının duruşmasında İddia Makamı'nın tanıklarının dinlenmesine olanak sağlanması amacı ile dava 7 Ekim 2019 tarihine tehir edildi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ İLE KEŞİF GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dede cinayetinin duruşmasında İddia Makamı'nın ilk tanığı olan Olay Yeri İnceleme Uzmanı Hasan Zorlu'nun şahadeti ve avukatlar tarafından sorgulanması tamamlandı.

İddia Makamı adına davanın duruşmasını yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz'in, olay yerlerine keşifte bulunulması talebi üzerine Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, sanık avukatları ile 5 sanık yoğun güvenlik önlemi altında önce Kennedy T. Dede'nin kaçırıldığı Kuzenler apartmanına ardından kaçırılarak götürüldüğü ve ölü olarak bulunduğu Çanakkale Göleti'nde keşifte bulundu.

SANIK KURUCU'NUN ANNESİ İSYAN ETTİ

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti'nin ilk olarak keşifte bulunduğu Hacıbektaş Sokak'ta keşif sırasında mahalle sakinleri evlerinin balkonlarına doluştu.

Dede'nin apartmandan dövülerek kaçırılmasının ardından Çanakkale Göleti'nde de darp edilip ölüme terk edildiği olay ile ilgili mahalle sakinlerinin bazılarının Dede'nin kaçırılmasına tanık olduğu bazılarının ise bağırışma sesleri duyup kayıtsız kaldığı ilk anlardan itibaren iddia edilirken, Dede cinayetinin 5 numaralı sanığı Zekeriya Kurucu'nun annesi keşif sırasında balkonlara doluşup görüntü almaya çalışan mahalle sakinlerine tepki gösterdi.

Acılı anne " o gün bir kişi bile şimdi dışarı çıktıkları gibi duydukları sese dışarı çıksalar ve polisi arasalardı bunların hiç biri yaşanmayacaktı, kimse ölmeyecekti biz de bu kadar acı çekmeyecektik" diyerek isyan etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.