GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Tsipras, Hristofyas için adaya geliyor

Tsipras, Hristofyas için adaya geliyor

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, bugün defnedilecek olan Rum eski Başkanı Hristofiyas için adaya geliyor.

Yayın Tarihi: 25/06/19 10:52
okuma süresi: 2 dak.
Tsipras, Hristofyas için adaya geliyor
A- A A+
Kıbrıs Postası

Tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz Cuma günü hayatını kaybeden Rum Yönetimi eski başkanlarından Dimitris Hristofyas bugün saat 17.00'da düzenlenecek cenaze töreninin ardından defnedilecek.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, Rum Lider Nikos Anastasiadis ile saat 16.30'da yapacağı görüşmenin ardından Hristofyas'ın cenaze törenine katılacak. Tsipras, Hristofiyas için açılan taziye defterini de imzalayacak.

HRISTOFYAS KİMDİR?

Dimitris Hristofyas, 29 Ağustos 1946 tarihinde Dikmen köyünde doğdu. Gençlik yıllarından itibaren EDON ve AKEL'de aktif rol üstlenen Hristofyas, 1974 yılında Rusya'daki yüksek eğitimini tamamlayıp Kıbrıs'a döndü. Güney Kıbrıs siyasetinde aktif rol oynayan Dimitris Hristofyas, AKEL Genel Sekreterliği ve milletvekilliği gibi birçok görev yapmasının akabinde 22 Şubat 2008 tarihinde yapılan seçimin ardından Rum Yönetimi liderliğini üstlendi. Bu görevi 28 Şubat 2013 tarihine kadar sürdüren Hristofyas, evli ve üç çocuk babasıydı. 72 yaşındaki Hristofyas, bir süredir ciddi sağlık sorunları sebebi ile Lefkoşa Genel Hastanesinde tedavi görüyordu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.