İSKELE
okuma süresi: 7 dak.

Bafra Turizm Bölgesi SOS veriyor

Bafra Turizm Bölgesi SOS veriyor

Her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Bafra Turizm Bölgesi'nin bakımsızlığı turistik bir bölge olan Bafra'ya yakışmıyor. Her geçen gün otel sayısının da arttığı Bafra Turizm Bölgesi'nde moloz ve çöplerin gelişi güzel bölgeye dökülmesi çevre felaketine yol açıyor.

Yayın Tarihi: 28/07/19 09:00
okuma süresi: 7 dak.
Bafra Turizm Bölgesi SOS veriyor
A- A A+

• Bafra'da turizm bölgesi olarak ilan edilen ve her geçen gün otel sayısının arttığı bölgenin bakımsızlığının yanında duyarsız vatandaşların etrafı çöplük haline getirmesi nedeni ile turistlere rezil oluyoruz…

• Bafra Turizm Bölgesi'ne büyük yatırımlarla yapılan otellere gidildiği zaman yerli ve yabancı ziyaretçileri ilk karşılayan görüntü otellerin yanı başına dökülen molozlar oluyor. Moloz yığınları içinde bulunan atıklar ayrıca çevrede yangın tehlikesi de oluşturuyor

• Lüks otellerin hemen yanı başında bulunan piknik alanı ise adeta çöplüğü andırıyor…

• Oteller bölgesinde göze batan bir başka sorun ise kaldırımlar üzerinde büyüyen otlar. Yer yer yayaların kaldırımları otlar nedeni ile kullanamadığı gözlemlenirken, konu ile ilgili Kıbrıs Postası'na konuşan Bafra Muhtarı Selim Çetil, kuru otların bu yıl belediyelerin başlarına bela olduğunu kaydetti.

• Bafra Turizm Bölgesi'ndeki çöp ve moloz sorununu birçok kez fırsat buldukları her ortamda yetkililere aktardıklarını ifade eden Bafra Muhtarı Selim Çetil, bu soruna bir türlü çare bulunmadığından yakındı.

• Bölgede aydınlatma sorununun da yaşandığını belirten muhtar Çetil, otel personelinin yaya olarak lojmanlara yürüdüğünü, kaldırımların kullanılmaz hale gelmesinin yanında karanlık yolların da hem yayalar hem de araçlar için tehlike yarattığını söyledi.

• Defalarca bu sorunun da gündeme getirildiğini belirten Çetil, yetki karmaşası nedeni ile sorunu kimsenin üstlenmediğini iddia etti.

Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Bafra Turizm Bölgesi'nin bakımsızlığı turistik bir bölge olan Bafra'ya yakışmıyor. Her geçen gün otel sayısının da arttığı Bafra Turizm Bölgesi'nde moloz ve çöplerin gelişi güzel bölgeye dökülmesi çevre felaketine yol açıyor. Otellerin hemen yanı başında bulunan piknik alanı ise çevreye duyarsız vatandaşlar tarafından adeta çöplük haline getirildi. Konu ile ilgili Kıbrıs Postası'na konuşan Bafra Muhtarı Selim Çetil burada en büyük görevin vatandaşa düştüğünü belirterek, bölgedeki manzaranın ne bölge halkına ne de turiste yakıştığından yakındı. Binlerce turisti ağırlayan otellerin yanı başına gelişi güzel dökülen moloz ve çöp sorununa yıllardan beri bir türlü çözüm bulunamadığını belirten Çetil, fırsat buldukları her ortamda Bafra Turizm Bölgesi'ne gerekli özenin gösterilmediğini ve çözüm istediklerini dile getirdiklerini kaydetti.

Turisti moloz yığınları karşılıyor

Bafra Turizm Bölgesi'ne büyük yatırımlarla yapılan otellere gidildiği zaman yerli ve yabancı ziyaretçileri ilk karşılayan görüntü otellerin yanı başına dökülen molozlar oluyor. Kötü bir çevre görüntüsüne neden olan moloz yığınları nedeni ile turistlere adeta rezil oluyoruz. Çevre kirliliğine neden olan moloz yığınları içinde bulunan atıklar ayrıca çevrede yangın tehlikesi de oluşturuyor.

Piknik alanları duyarsız vatandaşların kurbanı

Lüks otellerin hemen yanı başında bulunan piknik alanı ise adeta çöplüğü andırıyor. Çevreye duyarsız vatandaşların yiyecek ve içecek atıklarını çöp kutularına atmak yerine olduğu yerde bırakmasının yanı sıra özellikle gece saatlerinde alkol almak için piknik alanına giden gençler ise alkol şişelerini gelişi güzel yerlere atıyor, atıp kırıyor, masaların üzerlerinde şişe yığınları bırakıyor. Piknik alanındaki bir diğer sorun ise beton masaların yine piknik alanını kullanmaya gelen kişiler tarafından hasara uğratılması. Piknik alanı etraftaki kuru otlar nedeni ile ise kullanılmaz hale geldi. Özellikle yaz aylarında harekete geçen yabani hayvanlar nedeni ile bölge halkı piknik alanını kullanamıyor.

"Bu yıl otlar belediyelerin başına bela oldu"

Oteller bölgesinde göze batan bir başka sorun ise kaldırımlar üzerinde büyüyen otlar. Yer yer yayaların kaldırımları otlar nedeni ile kullanamadığı gözlemlenirken, konu ile ilgili Kıbrıs Postası'na konuşan Bafra Muhtarı Selim Çetil, kuru otların bu yıl belediyelerin başlarına bela olduğunu kaydetti. Aşırı yağışların otların sürekli büyümesinde etkili olduğunu belirten Çetil, kanserojen madde içerdiği için belediyelerin ot ilaçlarını kullanmaktan vazgeçtiğini kaydetti. Otlar ve sinekler konusunda birçok belediye kimyasal ilaç kullanmaktan vazgeçerken, mücadele hem kuru otlar hem de sivrisinekler konusunda ne yazık ki yetersiz kalıyor.

Çetil: Yıllardır moloz ve çöp sorununa çare bulunamadı

Bafra Turizm Bölgesi'ndeki çöp ve moloz sorununu birçok kez fırsat buldukları her ortamda yetkililere aktardıklarını ifade eden Bafra Muhtarı Selim Çetil, bu soruna bir türlü çare bulunmadığını kaydetti. Moloz dökenleri tespit edemediklerini ifade eden muhtar Çetil, çöplerin belediye tarafından toplandığını ancak çevreye duyarsız vatandaşların gelişi güzel etrafa attığı çöplerin turistlerin yanında bölge halkına da yakışan bir görüntü olmadığını söyledi. Genç neslin geleceğin teminatı olduğunu ve çevreye daha çok duyarlı olması gerektiğini belirten Çetil, piknik alanında özellikle alkol şişelerinin etrafa atılıp vurulup kırılarak çevrenin kirletildiğini belirtti. Ülke için turizmin önemine değinen muhtar Çetil, Bafra'ya daha çok özen gösterilmesi konusunda çağrıda bulundu.

"Karanlık yollar tehlike yaratıyor"

Bölgede aydınlatma sorununun da yaşandığını belirten muhtar Çetil, otel personelinin yaya olarak lojmanlara yürüdüğünü, kaldırımların kullanılmaz hale gelmesinin yanında karanlık yolların da hem yayalar hem de araçlar için tehlike yarattığını kaydetti. Defalarca bu sorunun da gündeme getirildiğini belirten Çetil, yetki karmaşası nedeni ile sorunu kimsenin üstlenmediğini söyledi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.