GÜZELYURT
okuma süresi: 11 dak.

Güzelyurt'ta esnaf, öğrencileri bekliyor

Güzelyurt'ta esnaf, öğrencileri bekliyor

Turistin öğrencinin yerini tutmadığını söyleyen Güzelyurt esnafı da öğrencinin yolunu gözlüyor…

Yayın Tarihi: 15/09/19 08:57
okuma süresi: 11 dak.
Güzelyurt'ta esnaf, öğrencileri bekliyor
A- A A+

• Öğrencilerin yokluğu ile adeta şehrin boş kaldığına işaret eden Güzelyurt esnafı hazırlıklarını tamamladı ve öğrencileri bekliyor…

• Kıbrıs Postası TV'de yayınlanan Sokağın Nabzı programına konuşan Güzelyurt esnafı, şehirde açılan üniversiteler ile birlikte öğrenci nüfusunun arttığını anlattı ve öğrencilerin Güzelyurt'a katkısından bahsetti.

• Öğrencinin Güzelyurt'u ayakta tutan en önemli faktörlerin başında geldiğinin altını çizen esnaf, öğrencilerin yokluğunda ise işlerin durulduğundan bahsetti.

• Yeni eğitim dönemine yönelik hazırlıklarını tamamladıklarını dile getiren Güzelyurt esnafı, öğrencilerin geleceği günü beklediğini, hatta öğrencilerin yolunu gözlediğini kaydetti.

• Güzelyurt'a zaten yeteri kadar turistin gelmediğinden söz eden esnaf, dolayısıyla turistin de öğrencinin yerini dolduramadığına dikkat çekti.

• Yeni açılan üniversitelerin de öğrenci sayısını artırmada etkili olduğunu vurgulayan esnaf, bazı öğrencilerin ise 'haklı olarak' yurtlarda kaldığını, ev kiralarının düşmesi gerektiğini belirtti.

  • Ayşe Güçlü: "Güzelyurt'u öğrenciler ayakta tutuyor, olmadıkları zaman burası ölü"
  • Ömer Kayacan: "Öğrencinin yokluğunu hissettik, hareketlilik kazandırıyor, öğrencinin yolunu gözlüyoruz"
  • İmam Güçlü: "Öğrenciler yok, her yer boş, herkes sinek avlıyor, neredeyse terk edilmiş bölge oluyor"
  • Cahit Çulluoğlu: "Öğrenciler ülkelerine döndü, Güzelyurt boş, öğrencileri dört gözle bekliyoruz"
  • Mustafa Akbey: "Öğrenciler tatile gitti, işlerimiz yüzde 70 düştü, öğrencileri dört gözle bekliyoruz"
  • Serkan Alsakal: "Öğrenciler gidince işler yüzde 70 düşüyor, eksikliğini hissettik, öğrenciler gelince esnaf kendini buluyor"
  • Berkay Tömay: "Öğrenci olmadığında işer yüzde 30 düşüyor, öğrencileri dört gözle bekliyoruz, adeta gün sayıyoruz"
  • Aygün Özister: "Öğrencilerin olmayışı işlerimizi yarı yarıya etkiledi"
  • Zekeriya Sarıyer: "Güzelyurt esnafının durumu çok berbat, işler durgun, eskiden işlerimiz daha iyiydi, hareketlilik vardı"

Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Öğrencilerin yokluğu ile adeta şehrin boş kaldığını işaret eden Güzelyurt esnafı hazırlıklarını tamamladı ve öğrencileri bekliyor. Kıbrıs Postası TV'de yayınlanan Rahmican Çalışkan'ın hazırlayıp-sunduğu Sokağın Nabzı programına konuşan Güzelyurt esnafı, şehirde açılan üniversiteler ile birlikte öğrenci nüfusunun arttığını anlattı ve öğrencilerin Güzelyurt'a katkısından bahsetti.


Öğrencinin Güzelyurt'u ayakta tutan en önemli faktörlerin başında geldiğinin altını çizen esnaf, öğrencilerin yokluğunda ise işlerin durulduğundan bahsetti. Yeni eğitim dönemine yönelik hazırlıklarını tamamladıklarını dile getiren Güzelyurt esnafı, öğrencilerin geleceği günü beklediğini, hatta öğrencilerin yolunu gözlediğini kaydetti. Güzelyurt'a zaten yeteri kadar turistin gelmediğinden söz eden esnaf, dolayısıyla turistin de öğrencinin yerini dolduramadığına dikkat çekti. Yeni açılan üniversitelerin de öğrenci sayısını artırmada etkili olduğunu vurgulayan esnaf, bazı öğrencilerin ise 'haklı olarak' yurtlarda kaldığını, ev kiralarının düşmesi gerektiğini belirtti.


Ayşe Güçlü: "Güzelyurt'u öğrenciler ayakta tutuyor, olmadıkları zaman burası ölü"

"Güzelyurt'ta 4 yıldır kafe sorumlusuyum. Üniversite öğrencilerinin katkısı çok. Güzelyurt'u öğrenciler ayakta tutuyor diyebilirim. Yaz olduğu zaman, öğrencilerin ülkelerine döndüğü zaman burası ölü, hareket yok. Öğrencilerin çok büyük bir faydası var. Öğrenciler olmadığı zaman tüm esnaf eksikliğini hissediyor. Bir yerde bir esnafın işi durgunsa, tüm esnafların işi durgundur. Çarşıya gidiyorum, esnaf arkadaşlarıma işlerin nasıl olduğunu soruyorum, öğrenci olmadığı için işlerin durgun olduğunu söylüyor. Güzelyurt'a turist az geliyor. Turist de gelir sağlıyor, ama öğrencinin yerini doldurmuyor. Turist gelip geçici, öğrenci gibi değil. Yeni eğitim sezonuna hazırız, müşteri geldiğinde hiçbir eksiklik hissetmemesini istiyoruz. Yeni çeşitler hazırladık. Güzelyurt esnafının gözü yollarda kaldı, öğrencileri dört gözle bekliyor. Öğrenciler arttı, dolayısıyla bizim gelirlerimiz de artacak"


Ömer Kayacan: "Öğrencinin yokluğunu hissettik, hareketlilik kazandırıyor, öğrencinin yolunu gözlüyoruz"

"Güzelyut'ta kasaplık yapıyorum. Öğrencilerin Güzelyurt esnafına katkısı oluyor. Hellim satıyoruz, kıyma alıyorlar, ama marketlere daha çok faydası var. Öğrencinin yokluğunu hissettik. Bölgeye öğrencinin çok fazla katkısı var, hareketlilik kazandırıyor. Öğrenciler gelmeye başladı, biz de hazırlıklarımızı yaptık. Güzelyurt esnafı öğrencinin yolunu gözlüyor. Öğrencilerin gelişi ile birlikte canlılık, hareketlilik geliyor. Genelde işlerimiz iyi geçiyor"


İmam Güçlü: "Öğrenciler yok, her yer boş, herkes sinek avlıyor, neredeyse terk edilmiş bölge oluyor"

"12 yıldır Güzelyurt'tayım, unlu mamuller satan işletmem var. Üniversite öğrencilerinin esnafa yüzde 100 katkısı var. Öğrenciler gittiği zaman yüzde 80 işlerimiz düşüyor. Öğrenciler yok, her yer boş, herkes sinek avlıyor. Ancak öğrenciler olunca canlılık oluyor, işlerimizde artış kaydediliyor. Turist hiç gelmiyor, dolayısıyla turist öğrencinin yokluğunu dolduramıyor. Neredeyse terk edilmiş bölge oluyor. Hazırlıklarımızı yaptık, öğrencilerin gelmesini dört gözle bekliyoruz. Güzelyurt'ta esnafın en büyük sorunu işsizlik, her yer kan ağlıyor, sanayi yok. Güzelyurt çok güzel, ama turist gelmiyor. Güzelyurt'a güzel yatırımlar yapılmalı. Gelirleri sadece öğrenciye bağlamamak gerekir diye düşünüyorum"


Cahit Çulluoğlu: "Öğrenciler döndü, Güzelyurt boş, öğrencileri dört gözle bekliyoruz"

"Güzelyurt'ta 45 yıldır kuaförlük yapmaktayım. Üniversite öğrencilerinin şehrimize katkısı çok oluyor. Öğrenciler ülkelerine döndü, 3 aydır Güzelyurt boş. Öğrencilerin yokluğunu fazlasıyla hissettik. Neyse ki öğrenciler gelmeye başladı. Öğrencilerin boşluğunu turistler dolduramıyor. Yeni eğitim yılı için hazırlıklarımızı yaptık, güzel müşteriler bekliyoruz. Öğrencileri dört gözle bekliyoruz. Son yıllarda öğrenci sayılarında çok az azalış oldu. Ev kiraları biraz pahalı olduğu için öğrenciler yurtlara yerleşmek mecburiyetinde kalıyor, onlar bu konuda haklı. Sorun evlerin biraz pahalı oluşudur"


Mustafa Akbey: "Öğrenciler tatile gitti, işlerimiz yüzde 70 düştü, öğrencileri dört gözle bekliyoruz"

"Güzelyurt'ta taksicilik yapıyorum. Öğrencilerin tatile gitmesi işlerimizi çok etkiledi, yüzde 70 civarı işlerimizi düşürdü. Turist bize pek etki etmiyor, dolayısıyla üniversite öğrencilerinin yerini turistler dolduramıyor. Yeni sezon, öğrenciler için hazırlıklarımız tamam. Güzelyurt esnafı öğrencileri dört gözle bekliyor. Son yıllarda üniversite öğrenciler sayısında biraz azalış olduğunu gözlemledim. Az olsa da azalış oldu. Ev kiraları öğrencileri etkiliyor. Ev kiralarının düşmesi gerekiyor"


Serkan Alsakal: "Öğrenciler gidince işler yüzde 70 düşüyor, eksikliğini hissettik, öğrenciler gelince esnaf kendini buluyor"

"Güzelyurt'ta turizm acentesi işletiyorum. Üniversite öğrencilerinin Güzelyurt esnafına çok büyük katkısı var. Öğrenciler gidince işlerimiz yüzde 70 düşüyor. Turistin bize çok katkısı yok, ama öğrencinin Güzelyurt'a, Güzelyurt esnafına katkısı çok büyük. Öğrenciler ülkelerine döndüğünde, onların eksikliğini hissettik. Üniversite öğrencileri gidince Güzelyurt bölgesi boş kalıyor. Yeni eğitim sezonu için hazırlıklarımız tamam. Öğrenciler gelince esnaf kendini buluyor. Güzelyurt esnafı öğrencinin yolunu dört gözle bekliyor. Esnafın en büyük problemi; nüfus, öğrenci nüfusu tamamlıyor, ancak öğrenci gidince nüfus oranı düşüyor ve esnafın pek pazla kazancı olmuyor"


Berkay Tömay: "Öğrenci olmadığında işer yüzde 30 düşüyor, öğrencileri dört gözle bekliyoruz, adeta gün sayıyoruz"

"Güzelyurt'ta 15 yıldır cep telefonu sektöründeyiz. Üniversite öğrencilerinin Güzelyurt esnafına katkısı var, ancak o kadar da beklenildiği gibi büyük bir katkısı olmadı. Yeni üniversitelerin katkısı oldu. Öğrenci olduğu zaman katkısı oluyor, öğrenci olmadığı zaman ise yüzde 30 işlerimiz düşüyor. Turist öğrencilerin yerini dolduramıyor. Yeni eğitim dönemi için hazırlıklarımızı tamamladık, öğrencileri dört gözle bekliyoruz. Adeta gün sayıyoruz. Son yıllarda ciddi bir düşüş olmasa da kısmen öğrenci sayılarında düşüş oldu, bunu biraz hissettik. Güzelyurt esnafının en temel problemi; bana göre kendisini geliştirememe, hizmet sektörü"


Aygün Özister: "Öğrencilerin olmayışı işlerimizi yarı yarıya etkiledi"

"Esnaf ve Sanatkarlar Odası Güzelyurt Bölge Sorumlusu ve konfeksiyon mağazalarım var. Üniversite öğrencilerinin olmayışı işlerimizi yarı yarıya etkiledi. Yeni eğitim dönemi açılıyor, hazırlıklarımızı yaptık. Benim 2 mağazam var, bir tanesini sadece öğrencilere yönelik tasarladık. Öğrencilerden çok memnunum. Öğrencilerin olmayışını turist dolduramıyor, zaten fazla turist gelmiyor"


Zekeriya Sarıyer: "Güzelyurt esnafının durumu çok berbat, işler durgun, eskiden işlerimiz daha iyiydi, hareketlilik vardı"

"Birçok ürün sattığım, milyoncu dükkanım var. Üniversite öğrencilerinin esnafa katkısı az olsa da var. Yok denecek kadar az. Öğrencilerin ülkelerine dönmesi bizi fazla etkilemedi, biz öğrenciye yönelik fazla yatırım yapmadık. Genelde yerli halkın ihtiyacına göre yatırım yapıyoruz. Genel olarak Güzelyurt esnafının durumu çok berbat, işler durgun. Bizim yerli halkımız var çünkü, her gün aynı insana ne satılabilir? Artık yurtlar açıldı, öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor, bu nedenle öğrenci fazla gelmiyor. Eskiden işlerimiz daha iyiydi, hareketlilik vardı. Şimdi insanların alım gücü düştü, dolayısıyla esnafı da bu durum etkiledi"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.