GÜZELYURT
okuma süresi: 4 dak.

Büyükoğlu: “Güzelyurt’un tarihi ve kültürel dokusunun yaşaması için çalışıyoruz”

Büyükoğlu: “Güzelyurt’un tarihi ve kültürel dokusunun yaşaması için çalışıyoruz”

Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği Başkanı Berk Büyükoğlu Kıbrıs Postası’na konuştu ve yaptıkları çalışmaları anlattı. Büyükoğlu,  “Güzelyurt’un tarihi ve kültürel dokusunun yaşaması için çalışıyoruz” diyerek, Kıbrıs mimarisine uygun dış cephe onarımı yapanlara ödül verdiklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 09/02/20 09:10
Güncelleme Tarihi: 09/02/20 09:54
okuma süresi: 4 dak.
Büyükoğlu: “Güzelyurt’un tarihi ve kültürel dokusunun yaşaması için çalışıyoruz”

Kıbrıs Postası - Tünay MERTEKCİ

Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği (GÜKMİYAD) Başkanı Berk Büyükoğlu, Kıbrıs Postası’na konuştu ve dernek olarak Güzelyurt’un tarihi ve kültürel dokusunun yaşatılması için yılmadan çalışacaklarını vurguladı. Dernek olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Büyükoğlu, “Kıbrıs Mimarisine Uygun Dış Cephe Onarımı” ismiyle bir çalışma da yaptıklarını kaydetti…

Büyükoğlu: Farkındalık oluşturarak çalışmalarımıza devam ediyoruz

Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği Başkanı Berk Büyükoğlu, dernek olarak Güzelyurt’un tarihi ve kültürel dokusunun yaşatılması, farkındalık oluşturulması ve teşvik edilmesi için çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.

“5 binaya ödüllerini verdik”

2015 yılında ‘Kıbrıs Mimarisine uygun dış cephe onarımı’ adı altında bir çalışma başlattıklarını ifade eden Büyükoğlu, bölgede bu onarımı yapan ‘Türkiye İş Bankası’ ile ‘Hannas’ın Dükkanına’ "Kültürel Mirasımızı Yaşattıkları için Teşekkür Levhası” astıklarını kaydetti. Bu yıl ise çalışmalarını genişleterek yine toplam 3 farklı Kıbrıs Mimarisine uygun dış cephe onarımının yapıldığını söyleyen Büyükoğlu, “Güzelyurt merkezindeki ‘Çulluoğlu Berber Salonu’, ‘Siligu Dayanışma Derneği’ ve ‘Sevil Eczanesi 'ne teşekkür levhalarını astıklarını vurguladı. Büykoğlu, Güzelyurt’ta bu modele uygun toplam 5 binaya ödüllerini verdiklerini dile getirdi.

“Tüm çarşı bu modele uygun olmalı”

Amaçlarının tüm Güzelyurt Çarşısı’nın bu modele uygun hale gelmesi olduğuna dikkat çeken Büyükoğlu, tüm çarşının dış cephelerinin kaplanmasının ve turizm potansiyelinin artırılmasının sağlanması gerektiğini söyledi.

“Yılmadan çalışmaya devam edeceğiz”

Bu dönüşümün ancak merkezi yönetimin ve yerel yönetimin politikalarına paralel olarak sivil toplum örgütleriyle bölge esnafının işbirliği içinde gerçekleşebileceğine inandıklarını belirten Büyükoğlu, çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.  “Kentin mimari dış cephe dokusunun korunması ve kültürümüze uygun onarımlar yapılması hedefiyle yılmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuşan Büyükoğlu, Güzelyurt kültürel mirasının yaşamaya devam etmesi için mücadele ettiklerini sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.