LEFKE
okuma süresi: 4 dak.

LAÜ'de ortak tasarım çalışmaları atölyesi yapıldı

LAܒde ortak tasarım çalışmaları atölyesi yapıldı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Mimarlık Fakültesi, Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu işbirliği ile üç gün boyunca "Ortak Tasarım Çalışmaları" atölyesi yapıldı. LAÜ İletişim Bilimleri Fakültesi bahçesinde 20-21 ve 22 Nisan tarihlerinde 09.00-17.00 saatleri arasında yapılan ortak tasarım çalışmasında birbirinden renkli konseptler tasarlandı.

Yayın Tarihi: 23/04/15 15:00
okuma süresi: 4 dak.
LAܒde ortak tasarım çalışmaları atölyesi yapıldı
A- A A+

Mimarlık, İç Mimarlık Bölümü, İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından gerçekleştirilen etkinliğin birinci gününde öğrenciler, fakülte öğretim elemanları Prof. Dr. Tanju Gürkan, Yrd. Doç. Dr. Ferda Kömleksiz, Yrd. Doç. Dr. Çağda Kıvanç Çağanağa eşliğinde "Mekan İçinde Oyun/Oyun İçinde Mekan" atölye çalışması etkinliğini gerçekleştirdiler.

"Beraber çalışmak yaratıcı fikirlerimizi geliştiriyor"

Gürkan öğrenciler tarafından atık materyallerin kullanıldığı etkinlikte, amaçlarının farklı meslek gruplarının birarada çalışmasını sağlamak olduğunu belirtti. Gürkan, "5-7 yaş grubu öğrencileri için yaratıcı oyunlar tasarlandı. Bu yaratıcı çocuk oyunlarının nasıl bir mekanda oynanması gerektiğini planlayan öğrencilerimiz, mimarlık ve iç mimarlık öğrencilerinin katkılarıyla bu mekanları oluşturuluyor" dedi. Mekan oluşmasında ve oyun sürecinde kullanılacak olan oyun materyallerinin öğrenciler tarafından hazırlandığını belirten Gürkan, öğrenci projelerinin çalışma aşamasının hocalar rehberliğinde kurgulandığını dile getirdi.

Ortak tasarım çalışmasıyla ilgili görüşlerini belirten öğrenciler, işbirliğine dayalı olan bu atölye çalışmalarının kendileri için grup çalışmasına, yaratıcı fikirler sunulmasına olanak sağladığını dile getirdiler ve bu çalışmalardan dolayı memnun olduklarını söylediler.

Çalışmaya katılan öğrenciler şunları söyledi:

Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencisi Özlem Duman, iki farklı meslek grubunun birarada çalışmasının önemli olduğunu söyleyerek farklı bölümlerin biraraya gelerek yaratıcı fikirlerin birleşmesiyle güzel çalışmaların ortaya çıkarıldığını belirtti. Bu çalışmadan sonra mezun olduğumda okul öncesi öğretmenliğinde daha güzel çalışmalar ortaya çıkaracağıma inanıyorum diyen Duman,"çünkü beraber çalışmak yaratıcı fikirlerimizi geliştiriyor" dedi.

Okul Öncesi Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Didem Uluç, "bu atölye çalışması yaratıcılığımızın gelişmesine katkı sağladı. Çünkü, bizim fikirlerimiz ile mimarlık bölümünde okuyan arkadaşlarımızın fikirlerinin birleşmesiyle daha güzel projeler ortaya çıktı. Sınıf içini genel itibariyle bizler dekore ediyoruz. İç Mimarlık okuyan arkadaşlarımızın fikirleri ileride çok işimize yarayacak " dedi.

İngilizce Öğretmenliği 4. sınıf öğrencilerinden Kübra Karadağ, "yabancı dil öğretiminde materyal tasarımının önemi göz önünde bulundurularak, yapılan çalışmalarda amaçlarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı öncesinde bugünü kutlayacak çocuklarımıza bir armağan sunmak olduğunu söyledi. Çağdaş eğitim-öğretim programının bir parçası olduğunu düşündüğümüz "oyun" ve "mekan" tasarımlarının bizler tarafından yapılmasına olanak sağlayan bir projenin içindeyiz diyen Karadağ, "yaptığımız çalışmalar 5-7 yaş arası çocukların ingilizce öğrenmelerine yardımcı olacak eğitici ve eğlendirici bir oyundur. Böyle bir proje çalışmasının içinde olduğum için mutluluk duyuyorum"dedi.

Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencisi İsmail Altun, Grup çalışmasıyla ilgili yeni şeyler öğrendiğim ve fikirlerimin gelişmesini sağladığı bu atölye çalışmasından oldukça keyif aldığını belirten Altun "ayrıca atölye çalışmasında elimizdeki malzemenin tasarruflu kullanmasını öğrendim" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.