LEFKE
okuma süresi: 4 dak.

Uluçay: "Hükümetin ömrü Lefke'yi ilçe yapmaya yetmeyecek"

Uluçay: "Hükümetin ömrü Lefke'yi ilçe yapmaya yetmeyecek"

Lefke'nin ilçe olması konusuna değinen Uluçay, önemli olanın ilçe olmanın gereğinin yerine getirilmesi olduğunu, ancak hükümetin bunu yapmaya ömrünün yetmeyeceğini söyledi. Uluçay, bu amaçla bütçede de kalem ayrılmadığını ekledi.

Yayın Tarihi: 23/11/16 09:10
okuma süresi: 4 dak.
Uluçay: "Hükümetin ömrü Lefke'yi ilçe yapmaya yetmeyecek"
A- A A+
CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay da, İçişleri Bakanı olduğu dönemde vatandaşlıklarla ilgili uzun soluklu bir çalışma yaptıklarını ancak görev süresinin tamamlamaya yeterli olmadığını, tasarının Meclis'te beklediğini, şu anki bakanın mevcut tasarı üzerinde çalışma yaptığını anlattı.

Uluçay, Bakanlar Kurulu kararıyla yurttaşlıklar yapıldığını, ancak şartlı yurttaşlık yapılmasının, ayrıca 18 yaşından küçüklerin vatandaş yapılmasının yasaya aykırı olmasından dolayı konunun mahkemeye taşınarak iptal edildiğini kaydetti.

Uluçay, muhaceret konusunda iyi bir adım atıldığını, son yapılan düzenlemeyle kalıcı çözüm üretildiğini ifade etti.

Kırsal kesim arsaları konusunda yaşanan sorunlara da değinen Uluçay, arsaların dağıtıldığını ancak altyapı çalışmalarının yapılmadığını, dolayısıyla bakanlığı döneminde altyapısı yapılarak dağıtım yapılması yönünde bir adım atıldığını kaydetti. Uluçay, şimdiki bakanın da altyapının yapılarak arsaların dağıtılacağını söylediğini, bunun ülkeye daha yararlı olduğunu, bu uygulamanın kalıcı olması gerektiğini ifade etti.

Taşınmaz Mal Komisyonu'nun kaynak yaratıldığı sürece işlevsel olduğunu söyleyen Uluçay, dönem dönem ödemelerin yapılmadığına ilişkin şikayetler geldiğini anlattı ve farklı kaynaklar yaratılması konusunun tartışılmasını istedi.

Güngör'deki katı atık projesi konusuna değinen Uluçay, bu konuda hangi aşamada bulunulduğunu öğrenmek istedi. Uluçay, bu projenin çok önemli bir proje olduğunu, sonuçlandırılarak hayata geçmesi gerektiğini kaydetti.

Yerel yönetimlerin, insana hizmet noktasında önemli bir noktada olduğunu söyleyen Uluçay, kaymakamlıklara yeterince bütçe ayrılmadığını, bununla ilgili Maliye Bakanlığı'nca düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Belediye Yasası ve sayıları konusunda Bakanlığı döneminde çalışma yaptıklarını dile getiren Uluçay, o çalışma üzerinden bugün bir taslak hazırlandığını, bunu incelemekte olduklarını, amacın belediyelerin işleyişini rahatlatmak olduğunu kaydetti.

Uluçay, belediyelerin sayısının azaltılması konusunun usul olarak doğru sonucu vermeyeceğine inandığını da belirtti.

Kamulaştırmalarda yaşanan sıkıntılara da değinen Uluçay, standart uygulama getirilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Lefke'nin ilçe olması konusuna değinen Uluçay, önemli olanın ilçe olmanın gereğinin yerine getirilmesi olduğunu, ancak hükümetin bunu yapmaya ömrünün yetmeyeceğini söyledi. Uluçay, bu amaçla bütçede de kalem ayrılmadığını ekledi.

ANGOLEMLİ: LEFKE'NİN İLÇE OLMA KARARI SÖZDE KALMAMALI"

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli ise, belediyelerin sayılarının azaltılıp azaltılmayacağını sordu.

Angolemli, Gazimağusa'da sosyal konutlar bölgesinde kanalizasyondan kaynaklanan kötü kokularla ilgili sorunun bitmediğini ifade etti.

Gazimağusa bölgesinde yaşanan sorunlara değinen Angolemli, bakanlığın devreye girerek önlem almasını talep etti.

Anayollara direk çıkış verildiğini, bu durumun trafik kazalarına davetiye çıkardığını vurgulayan Angolemli, bunun yerine servis yolu yapılması, belediyelerin buna karşı önlem alması gerektiğini söyledi.

Vatandaşlık konusunda tedbir alınması , belirleyici kriterler aranması gerektiğini vurgulayan Angolemli, yasa çalışması yapılmasını istedi.
Angolemli, çevre kirliliğinin çok ciddi boyutta olduğunu, bunun da belediyelerin işini yapmadığını gösterdiğini söyledi.

Lefke'nin ilçe olmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararına değinen Angolemli, bu kararın sözde kalmaması temennisinde bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.