LEFKE
okuma süresi: 3 dak.

Çaluda: Hurma Festivali siyasete kurban edildi!

Çaluda: Hurma Festivali siyasete kurban edildi!

UBP Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Lefke Turizm Derneği ile Lefke Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen Hurma Festivali'nin siyasete kurban edilerek bölgenin yeterli fayda görmediğine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 11/11/19 18:20
okuma süresi: 3 dak.
Çaluda: Hurma Festivali siyasete kurban edildi!
A- A A+
Kıbrıs Postası

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan UBP Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda Lefke Turizm Derneği ile Lefke Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen Hurma Festivali'nin siyasete kurban edilerek bölgenin yeterli fayda görmediğine vurgu yaptı.

Bir yandan bölgenin simgesi hurmayı tanıtmak ve ekonomik değerini artırmak diğer bir yandan ise üreticilerin desteklenmesini sağlamak amacıyla her yıl gerçekleştirilen Lefke Hurma Festivali'nin bu yıl Lefke Turizm Derneği ile Lefke Belediyesi'nin tutumu sayesinde gölgede kaldığına işaret eden Aytaç Çaluda, "Belediye başkanı hükümet yetkililerini festivale davet etmeyerek partizanlık yapmıştır. Belediye Başkanının bu tutumu festivalin yeterince duyurulamamasına ve esnaf ile bölgeye de katkının kısıtlı kalmasına neden olmuştur" dedi.

Aynı belediye başkanının bir yıl önce CTP'li Başbakan ve bakanları festivalin açılışına davet ettiğini anımsatan Çaluda, "Belediye başkanı geçen yıl festivalin görkemli olması için elinden geleni ardına koymamasına rağmen bu yıl aynı özeni göstermemiş ve bölge halkına büyük bir saygısızlık yapmıştır" ifadelerini kullandı.

Lefke'nin üçüncü yaş turizmi başta olmak üzere turizm potansiyelinin çok büyük olduğuna işaret eden Aytaç Çaluda, Lefke'ye turizm yatırımlarının yapılabilmesi için teşviklendirilmenin önemine değindi. Lefke Vasıf Palace müzesinin de bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen Aytaç Çaluda, bölgedeki Liman'ın turizme açılması gerektiğine de vurgu yaptı.

Bölgenin yeni bir Küçük Esnaf Sanayi Bölgesi'ne ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Çaluda, Lefke'nin çözüm bekleyen sorunlarının, ağıllar bölgesine elektrik götürülmesi, Cengiz Topel Hastanesi'nin geliştirilmesi, Lefke Avrupa Üniversitesi çevresindeki çarpık yapılaşmanın önlenmesi, Lefke'nin simgelerinden olan hurmaların korunması, ilkokulların, ortaokulun ve lisenin güçlendirilmesi ve Lefke esnafının devlet tarafından teşviklendirilmesi, CMC sorununun kalıcı olarak çözülmesi, Polis Müdürlüğü kurulması ve polis sayısının artırılması, mahkeme binaların tadilatının tamamlanması, gençlere kırsal kesim arazisi verilmesi, yeni bir Kaymakamlık binası yapılması olarak sıraladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.