SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

YDÜ Doç. Dr. İbrahim Orgun Deren burun estetiğini anlattı...

YDÜ Doç. Dr. İbrahim Orgun Deren burun estetiğini anlattı...

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi (Near East University Hospital) Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahı Doç. Dr. İbrahim Orgun Deren Burun Estetiği ve ameliyat sürecini anlattı.

Yayın Tarihi: 09/08/13 12:06
okuma süresi: 4 dak.
YDÜ Doç. Dr. İbrahim Orgun Deren burun estetiğini anlattı...
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Doç. Dr. İ.Orgun Deren, Burun estetiğini "orantısız bölümlerinin düzeltilip, yeniden şekillendirme ameliyatıdır" diye ifade ederken, "Estetik burun ameliyatı burun görünümünde olumlu değişiklikler yapar, burun oranlarını düzeltir. Ayrıca yapısal sorunlardan meydana gelen nefes alma sorunlarının giderilmesine de çoğunlukla yardımcı olur." Diye konuştu.

Doç. Dr. Deren, burun ameliyatı olunduğu zaman burnun boyutları, yüksekliği, burnun dudakla olan ilişkisi-açısı (burnun kalkıklığı), genişliği, burun sırtındaki kemerde değişiklikler yapılabilindiğini dile getirirken, bunun yanında, burun ucundaki kabarık ve dolgun görüntü, burundaki çökük alanların da düzeltilebilindiğini sözlerine ekledi.

Gelişimini tamamlamış olan (özel durumlar hariç) 18 yaşından büyüklerin, operasyona engel olabilecek sağlık sorunu olmayanlar, ameliyattan gerçekçi beklentisi olanların bu ameliyatı yaptırabileceklerini ifade eden Doç. Dr. Deren, ameliyattan olan beklentinin önemli bir konu olduğuna dikkat çekti.

Doç. Dr. Orgun Deren, Operasyon öncesi bazı laboratuvar testleri ve radyolojik tetkikler istendiğini belirtirken, Kullanılan (varsa) ilaçlarda değişiklik yapılması veya bırakılmasının istenebilindiğini dile getirdi.

Anestezi uzmanı tarafından yapılacak muayene sonrası, uygulanacak anestezi yöntemi ile ilgili ve hastanın neler yapması/yapmaması gerektiği konusunda bilgiler de verildiğini kaydeden Doç. Dr. Deren, bu amelyatın Çoğunlukla genel anestezi altında yapıldığını vurguladı.

Doç. Dr. Deren, ameliyatın genellikle 1-1.5 saat arası süren bir işlem olduğunu dile getirirken, "Ancak bazen, yapılacak işleme göre bu süre kısalıp uzayabilir. Açık yöntemle burun ucundan (kolumella-burun deliklerini ayıran ince yapı) 3-4 milimetrelik bir kesiyle veya kapalı olarak tüm kesiler burun içinden yapılarak gerçekleştirilebilir. Bu operasyonda hastanın ihtiyacına göre kıkırdak, kemik ve yumuşak dokuya müdahalade bulunulur. Hastanın ihtiyacına göre iki yöntemi de hastayla da tartışarak rahatlıkla yapabilmekteyiz. " ifadelerini kullandı.

Ameliyat sonrası sürecede değinen Doç. Dr. Deren, Ameliyat sonunda hiç tampon kullanmadan, ya da silikon, solumayı engellemeyen ve yapışmayan tüpler kullanılarak operasyona son verildiğini kaydederken, çok nadir olarak klasik tampon da kullanılan durumların söz konusu olduğuna dikkat çekti.

Doç. Dr. Deren, burun üstünde burnu ve yeni yapılanan burnu korumak için kullanılan atel'in genellikle 7-8 gün tutulduğunu belirtirken, 3-4 Günlük ek bandajlı dönemden sonra hastada herhangi bir bandaja genellikle gerek kalmadığını dile getirdi.

Morlukların genellikle hafif olduğunu ve 7-8 günde gerilediğini de anlatan Doç. Dr. Deren, şişliklerin önemli bir kısmının 1 ayda yatıştığını, hastanın ortalama 3 ay kadar gözlük takmamasının istendiğini vurguladı.

Doç. Dr. Deren, Burun estetiğinin sonuçları kalıcı, komplikasyonları az görülen bir operasyon olduğunu söylerken, doğru beklenti içinde olan hastalarda tatmin edici de olduğunu dile getirerek sözlerini sonlandırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.