SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Haftada bir kez alışverişe gitmek bile koronavirüse yakalanma riskini artırıyor

Haftada bir kez alışverişe gitmek bile koronavirüse yakalanma riskini artırıyor

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, alışveriş yapmak için haftada bir kez bile market ve mağazalara giden kişilerin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanma ihtimali, alışverişlerini internet üzerinden yapan kişilere göre iki kat daha fazla.

Yayın Tarihi: 09/01/22 14:56
okuma süresi: 2 dak.
Haftada bir kez alışverişe gitmek bile koronavirüse yakalanma riskini artırıyor
A- A A+

Daily Mail gazetesinin haberine göre, İngiltere Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) tarafından gerçekleştirilen araştırmada, Eylül ve Kasım 2021 arasında İngiltere ve Galler’de 10 binden fazla kişinin günlük aktiviteleri incelendi.

Araştırmacılar, haftada bir kez bile market ve mağazalara giden kişilerin, alışverişlerini internetten yapanlara göre iki kat daha fazla risk taşıdığını ortaya çıkardı.

Koronavirüse yakalanma riski açısından alışveriş yapmanın ardından, dışarıda egzersiz yapmak ve toplu taşıma araçlarını sıklıkla kullanmak geldi.

Otobüs kullananların virüs kapma olasılığı 1,3 kat, taksi kullananların 1,19 kat ve son olarak tren veya tramvay kullananlarının ise 1,18 kat daha fazla olduğu görüldü.

Çalışmaya göre diğer yüksek riskli aktiviteler arasında bir restoranda veya kafede yemek yemek, işe gitmek ve spor salonuna gitmek yer alıyor.

Çalışma ekibi tiyatro, sinema, konser veya spor etkinliklerine katılan, berber veya kuaföre giden veya açık havada bir restoran veya kafede yemek yiyenler için herhangi bir risk artışı tespit etmedi.

Araştırmacılar, çalışma grubundaki genç sayısının azlığına dikkat çekerek, daha kapsamlı bir çalışma yapmaları gerektiğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.