SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Kalbinizi aşırı sıcaktan koruyun

Kalbinizi aşırı sıcaktan koruyun

Kalp hastalıkları mevsim farkı gözetmese de kalp sağlığını korumak için yaz aylarında daha dikkatli olmak gerekiyor. Sıcak havalarda kalp hastalığı olanlar kadar olmayanların da önlem alması öneriliyor.

Yayın Tarihi: 01/08/13 08:58
okuma süresi: 3 dak.
Kalbinizi aşırı sıcaktan koruyun
A- A A+

Susuz kalan vücutta kan akışının yavaşladığını belirten Kalp ve Damar Cerrahi Prof. Dr. Azmi Özler, sıcak havalarda kalp sağlığını korumanın yolları hakkında bilgi verdi. Kanın damarlardan yavaş akmasının, bazı kalp- damar problemlerine yol açabildiğini vurgulayan Özler, özellikle bilinen bir kalp damar hastalığı olan, bypass ya da kalp kapak değişimi ameliyatı geçirmiş, kalp damarlarına stent takılmış olan hastaların yaz aylarında su tüketimlerine çok dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Özler, "Bu kişiler, yeterli su tüketimini sağlamalıdırlar, aksi takdirde kanın koyulaşması sonucu akımın yavaşlamasına bağlı olarak kalp damarlarında tıkanma riski oluşabilir. Kalp kapak ameliyatı geçirmiş kişilerde de kan da pıhtılaşma sonucunda istenmeyen inmeler gözlenebilir. Kan sulandırıcı ilaçları kullanan kişilerin de yaz sıcakları nedeniyle bol su tüketimlerine dikkat etmelidirler" dedi.

NEM ORANI DÜŞÜK YERLERE GİDİN ?Yaz aylarında kalp sağlığını korumak için nem oranı daha düşük olan tatil mekanlarının tercih edilmesini öneren Dr. Özler'in, kalp sağlığını korumak için sıcak havalarda alınacak diğer önlemler hakkındaki tavsiyeleri ise şöyle:

"Sıcak havalarda 11:00 ve 16:00 arası dışarı çıkılması kesinlikle uygun değildir. Özellikle kalp-damar hastaları kendilerini bunaltmayacak kadar serin yerlerde oturmalıdır. Dışarı çıkılması gerekiyorsa geniş kenarlı bir şapka takılabilir. Önemli olan baş bölgesine direkt güneş ışığı alınmamasıdır.

SUYA BALIKLAMA ATLAMAK ŞOK ETKİSİ YARATIR ?

Denize girmek herkes gibi kalp-damar hastalarının da en doğal hakkıdır. Ancak denize girerken ilk dikkat edilmesi gereken kişinin herhangi bir kalp-damar problemi olmasa da, kalbin bulunduğu bölgenin direkt su ile temas etmemesidir. Denize balıklama atlamak, bu konuda yapılan en büyük hatadır. Çünkü bazı kesimlerde deniz ısısı oldukça düşüktür. Soğuk suyu doğrudan kalbe temas ettirmek, ani bir şok ile damarlarda büzülmesine sebep olabilmektedir. Bu da beklenmeyen bir kalp krizi riski ile karşı karşıya kalınmasına sebep olabilir. Denize sırt üstü girmek daha doğru olacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.