SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

Güney'de tedavi kapıları kapanıyor...

Güney'de tedavi kapıları kapanıyor...

Rum Sağlık Bakanlığı'nın, Kıbrıslı Türklere yönelik bedava sağlık hizmetlerini durdurması, güneyde tedavi gören kanser hastalarını tedirgin etti. Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail ve Tıp-İş Başkanı Dr. Erol Şeherlioğlu, kuzeydeki devlet hastanelerinde kanser hastalarının tedavisinin yapılabilmesi için gerekli ekipmanın bulunmadığını iddia ederken, Sağlık Bakanı Nuri Gökşin bu tedavinin rahatlıkla sağlanabileceğini öne sürdü.

Yayın Tarihi: 03/08/13 11:00
okuma süresi: 4 dak.
Güney'de tedavi kapıları kapanıyor...
A- A A+

Kıbrıs Postası Özel

Rum Sağlık Bakanlığı'nın "üç yıl sosyal sigorta pimleri yatmayan kişilere" sağlık hizmetinin ücretlendirileceği yönündeki kararı, güneyde tedavi gören yüzlerce kanser hastasını korkuttu.

Rum Sağlık Bakanlığı'nın aldığı karara göre, Güney Kıbrıs'ta halen tedavisi süren kanser hastalarının bu yasadan muaf olup olmayacağı 31 Ağustos'ta belli olacak. Ancak kanser tedavisi görmek için yeni kayıt yaptıracak olan kanser hastalarının tedavisi 1Ağustos 2013 itibaren tam ücretli oldu.

KOCAİSMAİL: "ÖZEL HASTANELERDEN DE YARDIM ALINABİLİR"

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, şu an güneyde tedavisi süren 144 kanser hastasıyla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek, tedavisi yeni başlayacak olan hastalarla ilgili olarak da kuzeyde tedavi olabilmeleri için gerekli görüşmeleri yaptıklarını anlattı.

KKTC'deki Devlet Hastaneleri'nde, kanser hastalarının ihtiyacı olan kaliteli tedaviyi sunmak için gerekli ekipmanın bulunmadığını anlatan Kocaismail, bu hizmetin sağlanması için özel hastanelerden de yardım alınabileceğini ifade etti.

Raziye Kocaismail şunları kaydetti:

"Kanser hastaları, KKTC'deki sağlık merkezlerinden de tedavi hizmeti alabilmeli. Devlet ihtiyaç duyulan ilacı sağlamalı, hasta istediği hastanede tedavi olabilmeli. Biz dernek olarak, hastanın özel hastanede ödeyeceği farkı karşılamaya hazırız."

ŞEHERLİOĞLU: "SAĞLIK HİZMETLERİNİ İYİLEŞTİRMEK YERİNE ÖZELE KAYDIRMAYI TERCİH EDİYORLAR"

Tıp-İş Başkanı Dr. Erol Şeherlioğlu, CTP Hükümeti döneminde Lefkoşa'da yaşanan sel baskınında Dr Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nde bulunan Radyoterapi cihazının arızalandığını hatırlatarak, ne o dönemdeki hükümetin ne de sonraki hükümetlerin yeni bir cihaz alma yoluna gitmediğini, Radyoterapi hizmetini özel hastanelerden almayı tercih ettiklerini anlattı.

Yaşanan ekipman sıkıntısının yanı sıra Onkolog sıkıntısı da olduğunu ifade eden Şeherlioğlu, Hükümetleri ülkedeki sağlık hizmetlerini iyileştirmek yerine özele kaydırma eğiliminde oldukları gerekçesiyle eleştirdi.

Şeherlioğlu, kanser hastalarının bu kadar çok olduğu bir ülkede, devletin kanser tedavisi verememesini "beceriksizlik" olarak nitelendirdi.

GÖKŞİN: "KİMSE ENDİŞELENMESİN, BİZ RAHATLIKLA BU TEDAVİYİ VERECEĞİZ"

Sağlık Bakanı Nuri Gökşin, kanser hastalarına ihtiyaç duydukları tedavinin KKTC'de sağlanabileceğini vurgulayarak, devlet hastanelerinde sadece yer sıkıntısı olduğunu, ancak tedavi yerinin genişletildiğini kaydetti.

Bir hafta içinde genişletme çalışmasının tamamlanacağını söyleyen Gökşin, "Ekipman sıkıntımız yoktur, onkolog sıkıntımız var ama bunu da 4 yıl önce Türkiye'deki bazı hastanelerle yapılan bir mutabak sayesinde çözebiliriz. Bu mutabakata göre Türkiye hastaneleri ihtiyacımız olan onkoloğu sağlar. Kimse endişe etmesin, biz rahatlıkla bu tedaviyi vereceğiz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.