SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Lefkoşa Devlet Hastanesi'ne ikinci anjiyo

Lefkoşa Devlet Hastanesi'ne ikinci anjiyo

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne ikinci anjiyo laboratuvarı açılıyor. Kardiyoloji Bölümü Klinik Şefi Dr. Gülgün Vaiz, ülkedeki en çok vaka alımının kalp ve damar hastalıklarında olduğunu belirterek ikinci bir anjiyo laboratuvarının açılacağını müjdeledi.

Yayın Tarihi: 05/07/19 07:59
okuma süresi: 2 dak.
Lefkoşa Devlet Hastanesi'ne ikinci anjiyo
A- A A+
Kıbrıs Postası - Emel DOĞAN

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne İkinci anjiyo laboratuvarının açılması ile ilgili ilk kez Kıbrıs Postası'na konuşan Kardiyoloji Bölümü Klinik Şefi Dr. Gülgün Vaiz, " Tek bir alanda birden fazla acil vaka almak zorunda kaldığımız zamanlar oluyor. Bu nedenle de tek bir laboratuvar hem hastalar için hem de biz doktorlar için yetersiz kalıyor" dedi.

VAİZ: "KURBAN BAYRAMI'NIN ARDINDAN TESLİM EDİLECEK"

Kamu alanındaki tek anjiyo laboratuvarının Lefkoşa Devlet Hastanesi'nde olduğunu belirten Dr. Gülgün Vaiz, çok fazla vaka aldıklarını ve tek bir anjiyo laboratuvarında sadece kardiyologların değil, radyoloji uzmanları ile kalp ve damar cerrahlarının da hasta aldığını aktardı.

Vaiz, 4'lü koalisyon dönemindeki Sağlık Eski Bakanı Dr. Filiz Besim öncülüğünde başlatılan ikinci anjiyo laboratuvarının çalışmalarına, Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli ile devam edildiğini ve kurban bayramının ardından teslim edilmesinin beklendiğini açıkladı.

TEK ANJİYO LABORATUVARINDA 2 BİN ANJİYO, 500 KALP KRİZİ VAKASI

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Anjiyo Ekibinin, yıllık operasyona aldığı kalp krizi ve anjiyo sayılarını açıklayan Vaiz, kamu alanında tek işlem yapılan yerin Lefkoşa Devlet Hastanesi olduğunu; tüm anjiyo yapılması gereken ve kalp krizi geçiren hastaların, Lefkoşa Devlet Hastanesi'ne getirildiğini aktardı.

Tek bir anjiyo laboratuvarı ve ekibi ile yıllık 2 bin anjiyo ve 500 kalp krizi vakası aldıklarını belirten Vaiz, günlük ise 20-30 hastaya müdahale ettiklerini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.