SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Robert Koch Enstitüsü: "Almanya da antikor çalışmalarına başlıyor"

Robert Koch Enstitüsü: "Almanya da antikor çalışmalarına başlıyor"

Almanya’da salgın hastalıklardan sorumlu Robert Koch Enstitüsü (RKI), yeni tür koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla ülke çapında antikor çalışmalarına başlıyor

Yayın Tarihi: 09/04/20 14:36
Güncelleme Tarihi: 09/04/20 16:44
okuma süresi: 2 dak.
Robert Koch Enstitüsü: "Almanya da antikor çalışmalarına başlıyor"

Almanya’da salgın hastalıklardan sorumlu Robert Koch Enstitüsü (RKI), yeni tür koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla ülke çapında antikor çalışmalarına başlıyor. Söz konusu araştırmalar sayesinde halihazırda kaç kişinin enfeksiyonu atlattığı ve böylece belirli bir süre için virüse karşı bağışıklık geliştirdiğinin tespit edilmesi amaçlanıyor.

RKI’nin Perşembe günü Berlin’de aktardığına göre, çalışmalara katılan kişilerin kanında SARS-CoV-2 virüsüne karşı antikor mevcut olup olmadığı incelenecek. Buna göre de sözkonusu kişilerin enfeksiyonu atlatıp atlatmadıkları belirlenecek.

RKI Başkanı Lothar Wieler, "Bu çalışmaların Almanya’da SARS-CoV-2’nin durumu hakkında daha net bir bilgi sahibi olmamızı sağlamasını bekliyoruz" diye konuştu.

Enfeksiyonun sıklıkla hafif semptomlarla seyrettiğini, hatta bazı durumlarda virüs taşıyan kişinin bunu fark etmediğini hatırlatan Wieler, yürütülecek antikor çalışmalarının "pandeminin gidişatı ve ciddiyetini ve alınan önlemlerin etkililiğini daha iyi değerlendirebilmek adına büyük anlam taşıdığını" ifade etti. Enstitü, söz konusu araştırmaya Nisan ayı ortasında başlayacak.

İlk sonuçların Mayıs ayında gelmesi bekleniyor. Uzun vadeli olması planlanan araştırma kapsamında 150 farklı yerde 15 bin kişi üzerinde inceleme yürütülecek. Ülke çapındaki temsili çalışmanın ilk sonuçlarının Haziran’da elde edilmesi bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.