EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

KKTC'nin de katılımıyla Dünya'da ilk olanı yaptılar!

KKTC'nin de katılımıyla Dünya'da ilk olanı yaptılar!

KKTC'nin de katıldığı etkinlikte Down Sendromlu gençler, Bodrum'da güle-oynaya gerçekleştirdikleri Uluslararası Down Plaj Futbol Festivali ile bu alanda dünyadaki bir ilki gerçekleştirdiler.

Yayın Tarihi: 26/04/18 12:06
okuma süresi: 2 dak.
KKTC'nin de katılımıyla Dünya'da ilk olanı yaptılar!
A- A A+
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yerli ve yabancı down sendromlu çocuklar, dünyanın ilk plaj futbolu etkinliğinde bir araya geldi.

Uluslararası Down Sendromlular Federasyonunca, Bodrum'un Yalıkavak sahilinde düzenlenen etkinlikte, down sendromlu çocuklar plaj futbolu oynadı. KKTC ile Türkiye, Kosova, Yunanistan, Almanya, Karadağ, İngiltere ve Arnavutluk'tan 60 çocuğun katıldığı etkinliğe, eski futbolcular İbrahim Yattara ve 'Papen Mustafa' olarak bilinen Mustafa Kocabey ile Almanya Kadın Futbol Takımı da destek verdi.

Uluslararası Down Sendromlular Federasyonu Başkanı Muhammet Abdullah Tuncay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Nisan şenlikleri kapsamında düzenlediklerini söyledi. Etkinliğe Türkiye'den ve 8 ülkeden 60 çocuğun katıldığını anlatan Tuncay, "Amacımız çok daha fazla ülkeyi Türkiye'de misafir etmek. Farkındalık yaratmak istiyoruz.

Etkinliğe eski futbolcular İbrahim Yattara ve 'Papen Mustafa' lakaplı Mustafa Kocabey de destek verdi." diye konuştu. Trabzonspor'un eski oyuncusu İbrahim Yattara da Down sendromlularla birlikte olmaktan çok mutlu olduklarını ifade etti.

Yaklaşık iki saat süren ve down sendromlu bazı çocukların yöresel kıyafetler eşliğinde halk oyunları oynadığı etkinlikte, keyifli dakikalar yaşandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.