GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 5 dak.

Narkotik, uyuşturucu tacirlerinin peşinde

Narkotik, uyuşturucu tacirlerinin peşinde

Mağusa'da Narkotik polisinin gerçekleştirdiği operasyonda uyuşturucu satışı yaptığı tespit edilen Arman Aliyan ve Soroush Nourimiankooshki'nin ardından torbacılık yaptığı tespit edilen 2 üniversite öğrencisi daha tutuklandı.

Yayın Tarihi: 28/07/19 09:10
okuma süresi: 5 dak.
Narkotik, uyuşturucu tacirlerinin peşinde
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin takibi sonucu uyuşturucu madde satışı yaptıkları tespit edilen Arman Aliyan ve Soroush Nourimiankooshki'nin ardından Sagır Sanı Abubakar ve Jeffrey Anwuomootiti Lamai isimli iki üniversite öğrencisi daha tutuklandı.

Narkotik polisi yürüttüğü soruşturmada Abubakar ve Lamai'nin, önceki gün tutuklanan ve zehir tacirliği yaptığı tespit edilen Aliyan ile Nourimiankooshki için torbacılık yaparak uyuşturucu maddeleri sattıklarını tespit etti.

Zanlılara ait cep telefonlarında tespit edilen konuşmalar ve resimler tacirlerin uyuşturucu alışverişlerini belgelerken, Aliyan ile Nourimiankooshki'nin Temmuz ayında 750 gram halinde satın alıp 3 ayrı torbacıya 210 gram halinde bölerek satışını sağladığı uyuşturucu maddelerin büyük bir bölümü ise polis tarafından aranıyor. Tasarruflarında ve banka hesaplarında uyuşturucu satışından elde edildiği tespit edilen yüklü miktarda para bulunan Aliyan ile Nourimiankooshki'nin ardından zanlı Abubakar ve Lamai de dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Polis mahkemede zanlılar hakkındaki soruşturmanın geniş çaplı olarak devam ettiğini belirterek aranan şahıslar ile kayıp emareler olduğuna dikkat çekti. Mahkeme, 4 zanlının bağlantılı olduğu meselede soruşturmanın birlikte yürütülebilmesi maksadı ile zanlı Abubakar ve Lamai'nin 2'şer gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi. Uyuşturucu tacirliği ile haklarında soruşturma yürütülen 4 zanlı Pazartesi günü yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılacak.

2 torbacı tutuklandı, 1 torbacı, 1 kurye daha aranıyor

Mahkemede ifade sunan polis memuru Gökhan Yıldırım, alınan bir bilgi üzerine 25 Temmuz tarihinde Arman Aliyan ve Soroush Nourimiankooshki'nin tasarrufunda yüklü miktarda uyuşturucu olduğu bilgisi üzerine soruşturma başlatıldığını kaydetti. Aliyan ve Nourimiankooshki'nin kaldığı yurtta ve şu sıralarda mesele ile bağlantısı olduğu için aranan bir şahsa ait olmasına rağmen Aliyan ve Nouriminkooshki'nin kullanımında olan bir başka odada arama yapıldığını belirten Yıldırım, söz konusu odadaki buzlukta 21 gram hint keneviri ile hassas terazinin tespit edildiğini ve zanlıların tutuklandığını anımsattı.

Aynı yurt odasında 1 adet de üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğu tespit edilen hassas terazinin bulunup emare alındığını açıklayan Yıldırım, zanlılar Aliyan ve Nourimiankooshki'den yapılan soruşturmada 21 gram halinde buz dolabında bulunan hint keneviri türü uyuşturucu maddeyi bir şahsın talebi üzerine, yine aranmakta olan bir başka şahsın vasıtası ile 750 gram olarak aldıklarını itiraf ettiklerini kaydetti. Zanlıların 750 gram hint keneviri türü uyuşturucu maddeyi 7'şer gram halinde ayırıp, 30'ar paket olarak 210'ar gramdan 3 ayrı şahsa bölüp verdiklerini itiraf ettiklerini söyleyen polis memuru Yıldırım, zanlı Abubakar ile Lamai'nin o 3 şahıstan 2si olduğunu açıkladı.

Zanlıların telefonlarında uyuşturucu alışverişi belgelendi

Zanlı Arman Aliyan ile Soroush Nourimiankooshki'nin önceki gün mahkemeye çıkarılarak haklarında 3 gün tutukluluk süresi temin edildiğini anımsatan polis memuru, bu süre içerisinde tespit edilip tutuklanan zanlı Abubakar'ın yurt odasında arama yapıldığını ve cep telefonu görüntülerinde tespit edilen uyuşturucu içiminde kullanılan kesik plastik pet şişenin emare alındığını kaydetti. Zanlı Abubakar'ın cep telefonunda yapılan incelemede zanlı Aliyan ile uyuşturucu üzerine WhatsApp görüşmelerin olduğunun tespit edildiğini söyleyen Yıldırım, zanlı Lamai'nin ise aynı esnada koridorda tespit edildiğini, polisi gören zanlının elinde tuttuğu foile sarılı 1 gram hint keneviri türü uyuşturucu maddeyi yere attığını ve zanlının suçüstü tutuklandığını kaydetti.

Zanlı Lamai'nin odasında yapılan aramada ise 6 gram daha hint keneviri türü uyuşturucu maddenin tespit edilerek emare alındığını söyleyen Yıldırım, zanlının söz konusu uyuşturucu maddeyi Temmuz ayında 210 gram olarak değil, 6 gram olarak aldığını söyleyip kısmen itiraf niteliğinde gönüllü ifade verdiği söyledi. Soruşturmanın yeni başladığını ve geniş kapsamlı olarak devam ettiğini söyleyen Yıldırım, zanlıların 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.