EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ İlahiyat Fakültesi'nde 2015 Kutlu Doğum etkinliği

YDÜ İlahiyat Fakültesi'nde 2015 Kutlu Doğum etkinliği

YDÜ İlahiyat Fakültesi, Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2015 yılı Kutlu doğum teması olarak belirlenen, "Hz. Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" konusu çerçevesinde düzenlediği program AKKM salon 4'te gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 11/04/15 10:24
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ İlahiyat Fakültesi'nde 2015 Kutlu Doğum etkinliği
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Kutlu Doğum etkinliğine, İstanbul-Şile Belediye Başkanı Mimar Can Tabakoğlu ve Eşi, YDÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı İbrahim Çapak, Prof.Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, Türkiye'de Naat ve Şiir okumasıyla tanınan Seyfullah Kartal, Televizyon Programcısı Sezgin Maden, Avrupa Karate Şampiyonu Alparslan Yamanoğlu'nun yanısıra, Öğretim Üyeleri, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinden Turgut Korkmazer'in Kur'an tilavetiyle başlayan program, İlahiyat Fakültesi dekanı Prof.Dr. İbrahim ÇAPAK'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Ardından Seyfullah Kartal'ın okuduğu naatlar ve Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiiri dinleyenleri büyüledi.

Daha sonra İstanbul-Şile Belediye Başkanı Mimar Can Tabakoğlu, Şehir ve Medeniyet ilişkisi çerçevesinde bugünkü modern çağda, içinde bulunulan buhran döneminde şehirlerin maddi olarak -AVM'ler- inşa edilirken, insanı ihmal ettiklerini, maneviyat ve medeniyet boyutunu ihmal ettiklerini ifade etti. Bu çerçevede modern şehirlerin tüketim toplumu anlayışı üzere inşa edildiği, üretim ve ilmi inşanın pek dikkate alınmadığına işaret eden Tabakoğlu, Hz.Peygamber Yesrib'e (Medine'ye) hicret ettiğinde ilk yaptığı icraatın mabet (Mescid-i Nebevi) inşası ve onun çevresini eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü mekanlar (Suffa) haline getirmek olduğunu, dolayısıyla şehri, dünyayı inşa ederken ahireti pekiştiren bir yaklaşımla, madde ve mananın birlikte inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Tabakoğlu, Şehirlerimizi Batılı tanımlar yerine, İstanbul'u Eyüp Sultan ile, Ankara'yı Hacı Bayram Veli ile tanımladığımız gibi kendi kültürümüzden değerlerle tanımlamamız gerektiğine işaret etti. Bu bağlamda bizim kültürümüzde şehrin merkezinde mabet, sonra halka halka ilim, ticaret merkezleri, haziresinde mezarlığın yer aldığını, dolayısıyla şehrin bir başka şehrin kapısı olduğunu hatıra getirdiğini kaydeden Tabakoğlu, sonuçta kaybettiğimiz bu değerleri tekrar canlandırmamız ve şehirlerimizi buna göre inşa etmemiz gerektiğini belirtti.

Program, ilgiyle dinlenilen Seyfullah Kartal'ın, okuduğu Nurullah Genç'ten "Yağmur", Cemil Cüneyt'ten "Kime Emanet" şiirleri ve program sunucusu Sezgin Maden'in kendine has sunumlarıyla sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.