EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Kolej Giriş Sınavlarının ikinci basamağı yarın

Kolej Giriş Sınavlarının ikinci basamağı yarın

2018-2019 öğretim yılı, Kolej Giriş Sınavlarının (KGS), 2'nci Basamağı (KGS-2), 25 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştiriliyor.

Yayın Tarihi: 24/05/19 14:12
okuma süresi: 3 dak.
Kolej Giriş Sınavlarının ikinci basamağı yarın
A- A A+
Türk Maarif Koleji, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Girne 19 Mayıs TMK, Gazimağusa TMK, Güzelyurt TMK, Bekirpaşa Lisesi ve Hala Sultan İlahiyat Koleji olmak üzere 7 sınav merkezinde, iki oturumda gerçekleştirilecek sınavın birinci oturumu 09:00-10:30, ikinci oturumun ise 11:00-12:30 saatleri arasında yapılacak.

Sınava, kayıt işlemlerini tamamlamış toplam 2118 öğrencinin katılması beklenmektedir. Katılım başvurusunun bu denli yüksek oluşu (çağ nüfusunun yarasından fazlası), kamuoyunun sınava yönelik ilgi ve hassasiyetinin anlaşılması bakımından önemlidir. İşte bu önemden hareketle Kolej Giriş Sınavlarının, eğitim biliminin ölçme-değerlendirme ilkeleri temelinde gerçekleştirilmesi için gerekli tüm düzenlemeler eksiksiz olarak yerine getirilmiştir. Tüm testlerdeki sorular, ilgili konu alanlarının kazanımlarına göre hazırlanmış belirtke tabloları, geçerlilik ve güvenirlilik öğeleri dikkate alınarak hazırlanmaktadır. Sınavda yer alan testler, sadece sınav üst komitesinin kontrolünde sınavdan 48 saat önce yine sadece sınav üst komitesi bireylerinin bulunduğu Bakanlığımız baskı işlemleri merkezinde basılmaktadır. Sorular, sınav günü "sınav sorumluları" ve "denetmenler" eşliğinde sınav merkezlerine ulaştırılıyor.

Sınavın tamamlanmasının ardından soru kitapçıkları ve yanıt anahtarları Bakanlığımızın resmi web sitesi www.mebnet.net adresinden yayımlanacaktır. Cevap kağıtlarının optik okuyucu işlemi ile değerlendirilmesinin ardından sınav sonuçlarınında aynı gün akşam saatlerinde açıklanması öngörülmektedir.Öğrencilerin, Ocak ayında yapılan Kolej Giriş Sınavı birinci basamak sınavı sonuçları da dikkate alınarak hesaplanacak (%50 KGS-1 + %50 KGS-2) kolej giriş puanına göre oluşturulacak sıralama listeleri de eş zamanlı olarak yayımlanacak.

Öğrenciler;bu iki basamaktan elde ettikleri puanlarınhesaplanması soncunda elde ettikleri Kolej Giriş Puanına göre oluşturulacak sıralama listeleri ilekolejlerin kontenjan sayılarına göre 2019-2020 öğretim yılı için kayıt hakkı elde edebilecekler.

Kolej Giriş Sınavları sonuçlarına göre Lefkoşa Türk Maarif Koleji'ne 150, Gazimağusa Türk Maarif Koleji'ne 100, Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji'ne 100, Güzelyurt Türk Maarif Koleji'ne 75, Bekirpaşa Lisesi Kolej Sınıfına 50 ve Hala Sultan İlahiyat Koleji'ne 120 öğrenci olmak üzere toplam 595 öğrenci 2019-2020 öğretim yılı için kolejlere kayıt hakkı elde etmiş olacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.