EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Denklik krizi yeniden hortladı!

Denklik krizi yeniden hortladı!

Kıbrıs Postası'na ulaşan onlarca kişi, geçtiğimiz haftalarda yaşanan ve yalnızca Kıbrıs Postası'nın özel bilgilerle kamuoyuna duyurduğu Türkiye ile "diploma denklik krizinin" yeniden hortladığını, 17 Mayıs Cuma gününden bu yana diplomalarının e-devlet sisteminde görünmediğini, lise mezunu olarak görüldüklerini iddia etti...

Yayın Tarihi: 25/05/19 09:39
okuma süresi: 3 dak.
Denklik krizi yeniden hortladı!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ertuğrul SENOVA

ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) kanalıyla Türkiye'deki herhangi bir üniversiteye yerleştikten sonra, Kuzey Kıbrıs'taki başka bir bölüme yatay geçiş yapıp mezun olan on binlerce TC uyruklu kişinin diplomaları, geçtiğimiz ay YÖK (Yüksek Öğrenim Kurumu) Denetleme Kurulu tarafından askıya alınmıştı.

Yaşanan süreçte, bu kişilerin denklik sınavına tabi olacağı ve komisyon onayına alınacağı iddia edilmiş, ardından da YÖDAK heyetinin apar topar gerçekleştirdiği Ankara ziyareti sonrası, YÖK tarafından yapılan 'teknik arıza var' açıklamasıyla kriz aşılmıştı.

Fakat Kıbrıs Postası'na gelen ihbarlar, krizin yeniden hortladığına işaret ediyor.

BİLGİLER YİNE KALDIRILDI

Gelen ihbarlarda, YÖK ile YÖDAK arasında gerçekleşen toplantı sonrası, mezun kişilerin bilgilerinin e-devlet sisteminde güncellendiği fakat 17 Mayıs Cuma günü bu bilgilerin yine kaldırıldığı ifade edildi.

"HERKES İSYANDA"

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası'na konuşan bir sistem mağduru, "Şuan mezun olmamıza karşın, üniversite değil, lise mezunu olarak görünüyoruz. Herkes isyanda" ifadelerinde bulundu.

YÖK, veri tabanı çalışmalarını sürdürüyor…

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası'nın edindiği bilgilere göre Türkiye'nin Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) veri tabanı çalışmalarına devam ediyor.

İNCELEME DAHA DA GENİŞLEDİ

Fakat YÖK tarafından yapılan veri çalışmaları bu kez sadece Türkiye'de öğrenim gördüğü sırada, KKTC'deki bir başka bölüme yatay geçiş yapıp mezun olan kişileri değil, Türkiye'den, yurtdışındaki herhangi bir bölüme yatay geçiş yapan herkesi kapsıyor.

YÖK'TEN RESMİ AÇIKLAMA YOK, YÖDAK'IN KONUDAN HABERİ VAR

Öte yandan, veri tabanına ilişkin incelemelerine devam eden YÖK'ün Denklik Birimi'nden henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Edinilen bilgilere göre şikayetler, Yüksek Öğretim Kurumları Kuruluş, Görev, Denetleme ve Akreditasyonu Kurumu'nun (YÖDAK) da bilgisinde.

YÖDAK HEYETİ İLE ÇAVUŞOĞLU GÖRÜŞTÜ…

Bu arada dün, YÖDAK heyeti, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu'na bir 'nezaket' ziyareti geçekleştirerek, Çavuşoğlu'na yeni görevinde başarılar diledi.

Görüşmeye ilişkin Bakanlık tarafından basına servis edilen haberde, diploma krizine ilişkin herhangi bir ifade yer almazken, heyetin; Bakan'a bu sorunu ilettiği belirtiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.