EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

Uluslararası Avrasya Ekonomileri Konferansı, DAÜ ev sahipliğinde başladı

Uluslararası Avrasya Ekonomileri Konferansı, DAÜ ev sahipliğinde başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrasya Ekonomileri Konferansı dün saat 15:00'te, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Yayın Tarihi: 12/06/19 18:30
okuma süresi: 5 dak.
Uluslararası Avrasya Ekonomileri Konferansı, DAÜ ev sahipliğinde başladı
A- A A+
DAÜ, Avrasya Ekonomistler Derneği, Beykent Üniversitesi, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen konferans 13 Haziran 2019 tarihine kadar devam edecek. Bu yıl 11.'si gerçekleştirilen söz konusu konferans Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Merkez Bankasımali desteği ile gerçekleştiriliyor.

Söz konusu konferans açılışında konuşan Konferans Eş Başkanı Prof. Dr. Selahattin Sarı kongre hakkında bilgiler vererek, bölgedeki ekonomist ve finansçıları bir araya getirmeyi hedefleyerek yola çıkılan konferansın her yıl gelişerek devam ettiğinin altını çizdi. Bu yıl 11.'si gerçekleştirilen konferansta 47 Türkçe, 14 İngilizce, 15 Rusça bildiri sunulacağına dikkat çeken Prof. Dr. Sarı konferansın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölüm Başkanı ve Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Mehmet Balcılar, konferans teması ve sunulan bildirilerin konuları hakkında bilgi verdi ve konferansın uzun zamandır Avrasya ekonomileri alanında çalışan ekonomistler için bir bilimsel işbirliği platformu işlevini yerine getirdiğini belirtti. Prof. Dr. Balcılar verdiği bilgilerin ardından konferansın verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi Ekonomi BölümBaşkanı Prof. Dr. Jusup Pirimbaev, katılımlarından dolayı herkese hoşgeldiniz dileklerinde bulunarak, konferansın Türkçe, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı ise gerçekleştirdiği konuşmasında Manas Üniversitesi hakkında bilgiler vererek DAÜ'de bulunmaktan son derece memnun olduğunu dile getirdi.

Açılışta konuşan Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman, konferansın akademik açıdan büyük önem taşınıdığına dikkat çekerek, verimli bir konferans geçirilmesi temennisinde bulundu. Prof. Dr. Ferman, 40. yılını dolduran DAÜ'nün çok değerli bir eğitim kurumu olduğuna dikkat çekerek, DAÜ'nün sadece KKTC'de değil tüm dünyada değerli olduğunu vurguladı.

DAÜ Akademik İşler'den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Tanju Besler gerçekleştirdiği konuşmasında katılımlarından dolayı herkese hoşgeldiniz dileklerinde bulunarak,DAÜ'nün her zaman önemli işler yapmakta olduğunun altını çizdi. DAÜ hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Besler, DAÜ'nün yaptığı herşeyi daha da iyi yapmak için çalışmaya devam ettiğini vurguladı. DAÜ'nün dünya sıralamalarındaki yerinden bahseden Prof. Dr. Besler, bu tür kongrelerin akademik açıdan büyük kazanımlar sağladığına değindi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Besler ve Prof. Dr. Balcılar tarafından konferasın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.

En İyi Bildirilere Ödüller Verildi

Konferans kapsamında konferansa sunulan en iyi bildirilere Prof. Dr. Mükerrem Hiç Doktora Teşvik Ödülü ile En İyi Bildiri Ödülü takdim edildi. 2010 yılındaki ilk konferansın açılış konuşmasını yapmış olan ve 2012 yılında aramızdan ayrılan Prof. Dr. Mükerrem Hiç'in anısına, ailesi 2015 yılından itibaren doktora teşvik ödülleri veriyor. Her yıl, hakem heyeti konferansa katılan doktora öğrencileri tarafından makroekonomi, büyüme ve gelişme, para teorisi, finans, küreselleşme veya uluslararası ticaret alanlarında yazılmış olan bildiriler arasından bildiriyi seçiyor. Sadece doktora öğrencileri tarafından hazırlanmış bildiriler dikkate alınıyor. En İyi Bildiri Ödülü ise yine hakem heyeti tarafından yapılan değerlendirme sonucunda belirleniyor.

Toplantı konuları arasında; küreselleşme çerçevesinde ekonomik entegrasyon, bölgesel iş birliği, uluslararası ticaret, sürdürülebilir büyüme ve kalkınma, geçiş ekonomileri, finans, enerji, doğal kaynaklar ve çevre konuları yer alıyor. Konferansta iletilen bildiriler, sunumlar ve tartışmalar İngilizce, Türkçe ve Rusça olarak yapılacak. Konferans süresince 6 ülkeden gelen katılımcılar 76 bildiri sunacak.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.