EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'den bilgilendirici seminer

LAÜ'den bilgilendirici seminer

LAÜ'den Lefke Öncü Kadınlar Derneği'ne bilgilendirici seminer düzenlendi. Seminerde kemik erimesi hastalığı ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Yayın Tarihi: 01/08/19 19:08
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ'den bilgilendirici seminer
A- A A+
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi'ne bağlı Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kulübü öğrencileri danışman hocaları eşliğinde hazırladıkları Osteoporoz (kemik erimesi) hastalığı ile ilgili bilgilendirici seminerlerini Lefke Öncü Kadınlar Derneği'nde sundular.

Osteoporoz kırıkları kadınlarda daha fazla görüldüğü için Fizyoterapi ve Rehabilitasyon 4. sınıf öğrencileri Lefke Öncü Kadınlar Derneği'nde 'Kadın Sağlığında Osteoporoz, Koruyucu Fizyoterapi ve Egzersiz' konulu bilgilendirici sunum yaptılar.

Sunumda, osteoporozun (kemik erimesi) kemik kütlesinde azalma ve kemik kırılganlığında artış ile seyreden metabolik bir kemik hastalığı olduğu ve osteoporoza bağlı gelişen kırıklar ve buna bağlı olarak ortaya çıkan komplikasyonlar ile ölüm insidansının artışı nedeniyle osteoporozun bir halk sağlığı problemine dönüştüğü vurgulandı.

Erkek ve kadınlarda kırklı yaştan itibaren kemik kalitesinde azalma görülmeye başlandığını ve kadınlarda menopoz sonrası bu azalmanın daha fazla olduğu belirtilen seminerde, fizyoterapist eşliğinde egzersizin hastalığı önlemedeki önemi anlatıldı.

Kemik yapımının sadece beslenme ile değil kişiye özgü planlanmış egzersizle beraber gerçekleşeceğini ve erken yaşlardan itibaren egzersiz alışkanlığının kazanılması gerektiği vurgulanan seminer sunumunun sonunda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kulübü öğrencileri kadınlarla beraber egzersiz yaptılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.