EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ’de 'İç Mimarlık mesleğini sevmek ve savunmak' konusu irdelendi 

UKÜ’de 'İç Mimarlık mesleğini sevmek ve savunmak' konusu irdelendi 

UKÜ’de düzenlenen etkinlikte 'İç Mimarlık mesleğini sevmek ve savunmak' konusu ele alındı.

Yayın Tarihi: 10/06/21 11:45
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ’de 'İç Mimarlık mesleğini sevmek ve savunmak' konusu irdelendi 
A- A A+

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) İç Mimarlık Bölümü tarafından “İç Mimarlık Mesleğini Sevmek ve Savunmak” konulu etkinlikte Dr. Münevver Özgür Özersay öğrencilerle bir araya geldi.

Etkinliğin açılışında konuşan İç Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sevinç Kurt bu organizasyon ile amaçlarının akademik ve profesyonel hayatı bir araya getirmek olduğunu belirterek, önümüzdeki dönem de bu etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.

Öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Dr. Özersayiç mekân algısının önemine değindi ve çocukluğunda en sevdiği mekânın Rüstem Kitabevi olduğunu belirterek, “Gerçekten kitaplarda kendimi kaybettim. Kitaplar arasında kendimi güvende ve huzurlu hissettim” şeklinde konuştu.

Dr. Özersay iç mekâna dair düşüncelerinde babasının büyük etkisi olduğunu vurgulayarak, “Babamher okumamapolitik çerçeveden bakmayı öğretti. Çünkü her yazarın farklı bir bakış açısı vardı ve bu bakış açısı toplum,insan ve mekânsal anlamda beni yalnızlaştırdı tabikî” dedi.

Tasarımcı girişimciliğin önemli olduğunu ifade eden Özersay, meslek olarak iç mimarlığı sevmenin ve uygulamanın bambaşka şeyler olduğunu aktardı.

Konuşmasında savunma, sevme, meslek ve İç Mimarlık kavramlarını tartışan Dr. Özersay, iç mimarlık mesleğinde en çok sevdiği şeyinyenileme olduğunu, bununçağımıza uygun yapılması gerektiğini kaydederek, “Var olanın içine girip onu iyileştirme, güzelleştirme güdüsünün bakım ve özen etiği bağlamında daha iyi bir örneği olamaz” dedi.

Mimarların iç mimarlara göre daha şanslı olduğunu dile getiren Özersay, “Aslında ben mimarım ama galiba anti mimarım. Her şeyi sıfırdan yaratmak zorundayız. Onun sorumluluğu, riskleri çok daha fazla” şeklinde konuştu.

Özersay, ekip olarak çalışma yapmanın zor olduğunu söyleyerek hem müşteri odaklı olmanın hem de çalışanlara özen göstermenin güçlüğünü hatırlattı.

Şu anki öğrencilerin İç Mimarlık alanı ve mesleğindegeleceğin liderleri olduğunu kaydeden Özersay, gençlerin cesaretlerini toplamaları gerektiğini, onları bekleyen çok iş olduğunu ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.