EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Ozan Elmalı: 4 haftada 7 bin saate yakın ders kaybı yaşandı

Ozan Elmalı: 4 haftada 7 bin saate yakın ders kaybı yaşandı

KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı, KHK’nın öğretmenlik sınavı yaptığını ve alım için sırada bekleyenler olmasına rağmen, sözleşmeli öğretmen alınacak olmasının soru işareti oluşturduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 11/10/21 14:40
Güncelleme Tarihi: 11/10/21 15:14
okuma süresi: 4 dak.
Ozan Elmalı: 4 haftada 7 bin saate yakın ders kaybı yaşandı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Ozan Elmalı, pandemi döneminde okullarda yaşanan sorunlarla ilgili Kıbrıs Postası’na konuştu Elmalı, “93 öğretmenin mülakatı yapıldı. Bu rağmen belgeleri hazırlanmadı. İçlerinden bazıları hiçbir karşılık beklemede, özveriyle okula gidiyor” dedi.

“OKULLAR PERİŞAN HALDE”

Osman Nejat Konut Ortaokulu ve Erenköy Lisesi’nden çeşitli şikayetler aldıklarını anlatan Elmalı, Erenköy’de 7 sınıfın 1’inci dersten itibaren dersleri boş geçirdiğini söyledi. Elmalı, “Birçok okulda öğretmen eksikliği var. Okullar, perişan halde” dedi. Osman Nejat Ortaokulu’nda 9 sınıf öngörüldüğünü; fakat kayıtlar sonrası ortaya 13 sınıf çıktığını belirten Elmalı, öğretmen, muavin, müdür ve hademe eksikliği olduğunu söyledi. Elmalı ayrıca, “Osman Nejat Ortaokulu’nda interneti öğretmenler kendi cebinden ödeyerek bağlattı” dedi.

“37 MUAVİN, 10 DA MÜDÜR EKSİKLİĞİ VAR”

Okullarda 37 muavin, 10 da öğretmen eksikliği bulunduğunu ifade eden Elmalı, muavin sorunun çözülmesi durumunda öğretmen eksikliğinin oluşacağını kaydetti. Organizasyonsuzluk yaşandığını belirten Elmalı, yaşanan sorunların hiç değişmediğini dile getirdi.  Eğitimde geride kalan 4 haftada 7 bin saate yakın ders kaybı yaşandığını ortaya koyan Elmalı, pandemiyle birlikte okullardaki iş yükünün çok arttığını söyledi. Okullarda pandemi kurulları kurulduğunu hatırlatan Elmalı, özellikle müdür ve muavin eksikliği yaşayan okullarda bütün yükün öğretmenlere kaldığını ifade etti.

“SÖZLEŞMELİ ALIM SORU İŞARETİ OLUŞTURDU”

Kadrolu öğretmen ataması yapılmasının normal olduğunu kaydeden Elmalı, bununla ilgili sınav yapıldığını ve sırada bekleyenlerin olduğunu söyledi. “Sözleşmeli alım söz konusu. Önümüzde UBP kurultayı ve seçim var. Sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak olması soru işareti oluşturdu. Bunun neden bu şekilde olacağı anlatılmalı” dedi.

“SEYRELTİLMİŞ MODEL, BİZİM ÖNERİMİZ DEĞİLDİ”

Okullarda fırsat eşitsizliği yaşandığını kaydeden Elmalı, seyreltişmiş sınıflarda eğitimle ilgili tedirginlik yaşandığını anlattı. Sendika olarak seyreltilmiş eğitim modelini önermediklerini, kısa ve uzun vadeli çözüm önerilerini Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na sunduklarını belirtti. Okul ve sınıf yapımını uzun vadeli planlar arasında gösterdiklerini aktaran Elmalı, kısa vadeli çözümlerini ise şöyle anlattı: 178 okulda 30 kişinin üzerinde sınıflar var. Bunları 25 kişilik sınıflar şeklinde ayırarak, eğitimi tam güne yaymayı önerdik. Bu plan için 174 öğretmene ihtiyaç vardı, maliyeti ise 12 milyon TL. Bütçe olmadığı söylendi, bunlar yapılmadı. Seyreltmiş eğitim için de sınıflara kamera takılmasını önerdik. Okula gitmeyen çocuklar, dersleri bu şekilde evden takip edilebilecekti”

“NÜFUSUN BU ŞEKİLDE ARTMASI KAMUYU VERİMSİZLEŞTİRİR”

Eğitime daha fazla yatırım yapılası gerektiğini söyleyen Elmalı, gittikçe artan bir nüfus olduğuna dikkati çekti. “Nüfusun bu şekilde artması kamuyu verimsizleştirir” vurgusunu yapan Elmalı, kontrolsüz nüfus artışının eğitim ve sağlıkta aksaklıklar oluşturduğunu söyledi. Elmalı, yaşanan aksaklıkların gelecek nesiller adına ortaya büyük kayıplar çıkaracağını da ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.