Dome Otel'de neler oluyor?

Yayın Tarihi: 18/05/15 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Anlaşılan o ki Başbakan Özkan Yorgancıoğlu görevi devretmesine çok az bir süre kala yeni skandallara imza atıp öyle gitmeyi planlıyor…

Ya da onu yanlış yönlendirip yanlış kararların alınması için çalışan birileri var!

7 yıl önce Dome Otel'in yabancı sermayeyi verilmeyip çalışanların işletmesine ben de dahil destek vermeyen kimse yoktu!

Göz göre göre milli bir değerin birilerine peşkeş çekilmesine, çalışanların bir gecede kapının önüne konulmasına göz yumamazdık!

O zaman Kıbrıs Türk toplumu otele ve çalışanlarına sahip çıkmıştı…

Ama gelinen nokta da belli toplumun iyi niyeti suistimal edilmeye çalışılıyor!

Hem de gitmez üzere olan bir başbakanı da kullanarak…

Birkaç gündür yazılıp çizilenleri büyük bir merakla izliyor ve hayretler içinde kalıyorum…

Onun için Dome Otel ile ilgili tümü kesimlere birkaç soru hazırladım ve bunların açığa çıkmasını bekliyorum…

Öncelikle belirteyim ki yönetim ve çalışanlar büyük özverilerle işletmeyi bu güne kadar getirmişlerdir, haklarını vermek gerek.

Takıldığım ilk konu şu;

Sözleşmenin bitimine daha üç yıl gibi uzun bir süre varken niçin oldu bittiye getirilip bir 7 sene sözleşme uzatılmak istenmektedir?

Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Karaman diyor ki;

"Gerekli yatırımları yapmamız için sözleşme 7 yıl uzatılmalıdır"

Soru şu;

Ne gibi yatırımlar yapılacaktır ya da şimdiye kadar ne gibi yatırımlar yapılmıştır?

Bunun için hisselerin bir bölümünün başka bir şirkete devredileceği iddiaları doğru mudur?

Kimsenin günahına girmek istemem ama bu konuda sözlü bir anlaşma olduğu ve 4 milyon Dolar gibi ciddi bir rakam konuşuluyor!

Bilindiği üzere Dome Otel'in yüzde 50'si çalışanların oluşturduğu Dayanışma Ltd. şirketinin diğer yüzde 50'si de Vakıflar İdaresi'nindir, yani ortaktırlar…

Dome Otel kar eden bir şirket olduğuna göre Vakıflar İdaresi'ne şimdiye kadar ne kadar para verilmiştir?

Yine çalışanlarına da hisse verdiğine göre kar payı dağılımı şimdiye kadar ne kadar olmuştur?

Otel hangi turizm acenteleri ile çalışmaktadır, bunlara şimdiye kadar ne kadar para ödenmiştir, bu turizm acenteleri içinde otel yöneticilerinin yakınları var mıdır?

Vakıflar İdaresi'nin otel yönetimindeki iki üyesinin söz hakkı var mıdır?

Yönetim 7 yıllık sözleşme yenilenmesi isterken nasıl bir yatırım yapacağını açıklamamaktadır, bu yatırımlar nelerdir, ne gibi yatırım yaparsa yapsın bunun için Vakıflar İdaresi'nin haberi olması zorunluluğu vardır, bunu Vakıflar yönetimine getirmiş midir?

Başsavcılık ve Sayıştay'ın uzun vadeli emlak kiralanmasındaki önergesi dikkate alınmış mıdır?

Sözleşme bitiminde yeniden sözleşme yapılması halinde 5 milyon sterlin peşin ve ayda 50 bin sterlin kira bedeli ödenmesi gerektiği ekspertiz raporlarıyla belirlendiğine göre bu paranın akıbeti ne olacaktır?

Anlayacağınız bugünden itibaren Dome Otel konusunda perde gerisinde neler olduğunu anlamak için biz de bir çalışma başlatıyoruz. Bütün taraflarla görüşüp aldığımız ilgileri kamuoyuyla paylaşmayı ve varsa suistimallerin önünü kesmeyi kendimize bir mesleki görev sayıyoruz…

Hiçbir şey karanlıkta kalıp da bir oldu bitti yaratılmasın diye

"Denktaş Kıbrıs Türk milliyetçiliğine geri döndü"

"Levent Bey Merhaba,

Serdar Denktaş'ın geçen günkü açıklamalarını özellikle de TC Yardım Heyeti ile ilgili olanları kahkahalarla okudum. Daha 3 gün önce hiçbir gereği ve anlamı yokken sanki Kıbrıslı Türkler kabahat işlemiş gibi Türkiye'den özür dileyen Serdar Bey, Cumhurbaşkanlığı seçimi neticesinde Türkiye'ye karşı dik duruşu ile Cumhurbaşkanlığını ve halkın takdirini kazanan Akıncıyı görünce 180 derecelik dönüşle Kıbrıs milliyetçiliğine geri dönmüş bulunuyor.

Ama unuttuğu bir şey var, Kıbrıs Türk halkı bu ajitasyonlara kanmaz. Bu ülkede bir dikili taşı bile olmayan Kıbrıs Türkünün geçmişini ve bugününü çalanları Kıbrıs Türk halkı bundan sonra inşallah tarihin çöplüğüne yollayacaktır. Bu düşüncelerime köşenizde yer verirseniz çok mutlu olurum…"

(Mehmet YUSUF)

Gözler YÖDAK'ta!

Son 6 aydan beridir hem YÖDAK Üyeliği hem de DAÜ Rektör Vekilliği görevlerini yürüten Prof. Dr. Necdet Osam, 08 Mayıs 2015 tarihi itibari ile YÖDAK Üyeliği görevinden istifa etti.

Seçimlerden sonra, Cumhurbaşkanı tarafından doğrudan atanan YÖDAK Başkanının ve Üçlü Kararname ile atanan YÖDAK Genel Sekreterinin durumunun ne olacağı da belirsizliğini koruyor.

Bu durum, YÖDAK Üyeleri ve çalışanları arasında da belirsizlik ve tedirginlik yaratmaktadır. YÖDAK'ın yapısının ve üyelerinin yeni dönem ile birlikte nasıl şekilleneceği de merak konusu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları