Yorgancıoğlu istifanın eşiğinde

Yayın Tarihi: 21/04/15 07:37
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
    • Sibel hanım bu noktada siyaseten başarısız olmuşsa bunun birinci sorumluluğu CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu'na aittir. Elbette ki tek sorumlu o değildir, bu nokta da en az Talat'ın da Yorgancıoğlu kadar sorumluluğu vardır. Yorgancıoğlu sorumludur çünkü kendi döneminde yaşadığı bu ikinci başarısızlıktır; ilkinde büyük belediyeler kaybedilmiş, ikincisinde ise cumhurbaşkanlığı seçimleri kötü bir oy orantısı ile kaybedilmiştir. Yorgancıoğlu bunun yükünün altından kalkamaz.

** Yorgancıoğlu'nun bugün yaşadığı bu olumsuzluklar da Talat'a prim yapmaz onu da ortaya koyalım. Yani Talat bir kurtarıcı edasıyla belki partiye dönüp başkan olabilir ama Sibel hanımın başarılı olamamasının altında Talat'ın da imzası olduğuna inanıyorum ben. Talat, tam da tahmin ettiğim gibi bu seçimlere Siber adına asılmadı. Eğer asıldıysa da yine olmadı; o zaman Talat'ın gücünü yitirdiğini düşünebiliriz. Bana göre Talat gücünü yitirmedi, sadece sessizce Siber'in kaybetmesini izledi. Ama sonuç olarak fatura parti başkanına çıkmıştır

Siyasiler genellikle biz gazetecilerin gizli olan birçok gerçeği açıklamalarımızı ya da ortaya çıkarmamızdan hoşlanmazlar. Haber yapmak, ülke siyasetini ve ülke geleceğini doğrudan etkileyecek henüz gün yüzüne çıkmamış konulara bir şekilde ulaşmak bizim gibi istihbaratı iyi olan gazetecilerin işi. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu beni sakın yanlış anlamasın, kendisini siyaseten hem sever hem de desteklerim, değerli bir siyaset adamıdır benim gözümde. Rüşvet yemez ve yedirmez, temiz adamdır, buna kefil olurum.

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber'in seçimlerden aldığı oy başta CTP olmak üzere herkesi şaşırttı ve üzdü. Sibel hanımın kazanmasa da iyi bir oy almasını ve en azından ikinci tura kalmasını bekliyordum bende.

Gelin görün ki Sibel hanım değil ikinci tura kalmak az kalsın seçimi dördüncü sırada tamamlıyordu. Partisi , tabanı olmayan Özersay, Sibel hanıma % 1 gibi basit bir oyla geride durdu.

Sibel hanımın bu denli düşük bir oy almasındaki asıl etkenler neydi diye bakmak lazım. Sibel hanım günün sonunda kitlesi olan, sevilen bir doktor. Ancak bu bir milletvekilliği seçimi değil. Sibel hanım bu noktada siyaseten başarısız olmuşsa bunun birinci sorumluluğu CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu'na aittir. Elbette ki tek sorumlu o değildir, bu nokta da en az Talat'ın da Yorgancıoğlu kadar sorumluluğu vardır.

Yorgancıoğlu sorumludur çünkü kendi döneminde yaşadığı bu ikinci başarısızlıktır; ilkinde büyük belediyeler kaybedilmiş, ikincisinde ise cumhurbaşkanlığı seçimleri kötü bir oy orantısı ile kaybedilmiştir. Yorgancıoğlu bunun yükünün altından kalkamaz.

Yorgancıoğlu'nun bugün yaşadığı bu olumsuzluklar da Talat'a prim yapmaz onu da ortaya koyalım.

Yani Talat bir kurtarıcı edasıyla belki partiye dönüp başkan olabilir ama Sibel hanımın başarılı olamamasının altında Talat'ın da imzası olduğuna inanıyorum ben. Talat, tam da tahmin ettiğim gibi bu seçimlere Siber adına asılmadı. Eğer asıldıysa da yine olmadı; o zaman Talat'ın gücünü yitirdiğini düşünebiliriz.

Bana göre Talat gücünü yitirmedi, sadece sessizce Siber'in kaybetmesini izledi.

Ama sonuç olarak fatura parti başkanınındır.

YORGANCIOĞLU İSTİFANIN EŞİĞİNE GELDİ

Dün sabah CTP içerisindeki güvenilir kaynaklarımda bazı telefon görüşmeleri yaptım. Kaynaklarım bana Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun dün gece yapılacak parti meclisi toplantısında parti genel başkanlığından istifa edeceğini ve erken genel kurul çağıracağını bildirdiğini; partide ki yetkililerin de 27 nisana kadar başbakanın beklemesi gerektiğini kendisine salık verdiğini söylediler. Tabii gün içerisinde Kıbrıs Postası internet gazetesinde bu haber benim imzamla duyuruldu ve tıklama rekoru kırdı. Bu konu dün Yorgancıoğlu'nun Akıncı ve Eroğlu'nu kabul ettiği toplantının ardından basın tarafından Özkan beye sorulduğunda ise "haberi yaptıran cevabını versin" demiş. Tabii bize haber falan yaptıran yok, bunu açıkça söyleyelim.

Bir gazeteci olarak gelen duyumları kaleme aldım. Özkan beye düşen böyle bir haberin varlığı veya yokluğu konusunda net bir açıklama yapmasıdır.

Ben istifa etsin de gitsin noktasında değilim, sakın kimse yanlış anlamasın. Özkan beye saygım sonsuz; ancak müsaade edin de biz de işimizi yapalım.

Başbakan basın önünde bu soruya net bir cevap vermemiştir. Bu durum da bize bu haberin gerçekliğine işaret eder.

CTP-BG parti Meclisi'nin dün akşam ki toplantısında Başbakan Özkan Yorgancıoğlu 27 nisan da erken genel kurulu gündeme getireceklerini ifade etti. İşte Başbakan Yorgancıoğlu'nun dün gece parti meclisi sonrasında yaptığı açıklamada 27 nisan tarihini ifade etmesi de dün gündüz benim edindiğim bilgileri doğrular niteliktedir.

"TALAT'IN DÖNÜŞÜ VE 26 ŞUBAT TARİHLİ YAZIMDAN"

NİSAN'DAN SONRA YORGANCIOĞLU VE MUNGAN GİDECEK

Son derece güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre nisan seçimlerinden sonra Özkan Yorgancıoğlu kesinlikle ne parti başkanı ne de Başbakan olarak oralarda kalamayacak.

Maliye bakanı Zeren Mungan'ın yerine ise birkaç isime teklif yapıldı bile. Bu tekliflerin kime yapıldığını dahi biliyorum, bunu da açık yüreklilikle söyleyim. İsimlerini burada zikretmek doğru olmaz.

İkinci Cumhurbaşkanı Talat'ın parti başkanlığı için tüm hazırlıklarını tamamladığını ve sadece parti başkanı olarak, partiyi toparlama yoluna gideceği ve parti içinden bir güçlü milletvekilinin başbakan olacağına artık kesin gözüyle bakılıyor.

YENİ KABİNE ŞEKİLLENİYOR

Yine güvenilir kaynağım bana yeni kabinenin Talat tarafından şekillendirildiği ve bazı isimlere teklif götürüldüğünü de söyledi. Tabii bu yazdıklarımı Talat inkar eden ya da yalanlayan bir açıklama yapmadığı sürece bana gelen bu bilgileri doğru kabul edeceğim.

BAŞBAKANLIĞI KABUL ETMEYEN VEKİL KİM?

Özellikle deneyim ve son derece parti içinde güçlü bir pozisyonda bulunan bir milletvekiline başbakan ol teklifinin yapıldığı ancak o vekilin bu teklifi kabul etmemekte ısrar ettiğini öğrendim. Ki bu vekil eğer bu teklifi kabul ederse öyle tahmin ediyorum ki CTP için daha hayırlı olacaktır.

Sonuç olarak CTP'yi zor ve gergin günler bekliyor. Ancak şüphe yok ki CTP bu dalgalanmaları yaşayacak ki taşlar yerine otursun.

CTP, AKINCI'YI AKTİF DESTEKLEYECEK Mİ?

CTP'nin aktif bir şekilde Akıncı'yı destekleyeceği açıklaması da son derece önemli. Bunun ne oranda olup olmayacağı gerçekten merak konusu. CTP daha dün bu kararı almamışken bazı CTP'lilerin Eroğlu'nu destekleyecekleri açıklamaları sosyal medyada görülse de öyle tahmin ediyorum ki Mustafa Akıncı'yı ağırlıklı olarak CTP destekleyecek diye düşünüyorum.

**************

GÜNÜN SÖZÜ

Aslında kadın; Erkeğin beğenen bakışlarından çok, hemcinsinin kıskançlık dolu bakışlarını görünce, güzel olduğundan emin olur.

Pablo Neruda

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.