Koltukta Arap gazeteci olunca

Yayın Tarihi: 08/04/15 07:39
okuma süresi: 2 dak.
A- A A+
Üstad Hüsnü Mahalli Genel Yayın Yönetmeni koltuğumuzdaydı dün.

Sabah Haber Toplantısı adeta bir Orta Doğu dersi gibiydi. Üstüne de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi İran ziyareti gerçekleşince, hemen Nükleer müzakerelerin son bulduğu bir ortamda Genel Yayın Yönetmeni koltuğumuzda bir gazete olarak daha ehli birini bulamazdık.

Süreci bize öyle bir değerlendirdi ki, birçoğumuz yanılışımızdaki Orta Doğu ve çevresine farklı bir gözle bakar olduk. Sağ olsun.

Tabi Genel Yayın Yönetmeni koltuğunda Arap asıllı birisi olunca benim her zman kelimelerle yapmayı sevdiğim oyunların daha fazlasını yapma şansımız oldu.

Bizim BM Genel Sekreteri Eide'nin adının Arapça 'da Bayram anlamına geldiğin öğrendik.

Müzakerelerin başlayacağını müjdelemesi bir Bayram müjdesi gibi gelince, "Adı gibi Bayram müjdesi" ya da "Bayramı müjdeleyen Bayram" esprisi çıktı.

Tabi Hüsnü Mahalli gazetecidir. Buralara da yabancı değil. İkinci evi KKTC'de ve çeyrek asırdan beridir buralara gelip gider.

Herkes gibi o da sayısız seçimi gerek resmi gazeteci gerekse de burada bir evi olan bir vatandaş gibi izlemişliği vardır. Dışarıdan ama aynı zamanda içeriden bir gözle seçimlerimizi epeydir izliyor.

"Nasıl bir seçim bu be çocuklar" diye başladığında söze onun da bu seçimlerin heyecansız, olaysız ve sanki seçim yokmuş gibi devam ettiği tespitini yaptığını derhal anladık.

Doğal olarak bu tespitini vatandaşa sormak ve çıkan verileri gazeteye yansıtmak istedi. Ve manşet de oluştu.

Bu gazete baskıya hazırlanıp son rötuşları yapılırken, o da uçakta Türkiye'ye dönüyordu.

Bir başka ifadeyle dün burada bizimle Lefkoşa'da hazırladığı gazetenin son halini Türkiye'de görüp baskı onayı verdi.

Kendisine teşekkür eder, son derece keyifli ve öğretici bir gün geçirdiğimiz ifade etmek isterim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları