Serdar gibi bitirirse olur...

Yayın Tarihi: 15/05/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş aslında dün hepimizi şaşırtan sonra da "vay be" dedirten basın toplantısının ön izlemesini Salı akşamı BRT'de hasbelkader gazeteci dostlarım Hüseyin Ekmekçi, Cenk Mutluyakalı, Artun Çağa ve Damla Soyalp ile birlikte hazırladığımız Basın Odası programında vermişti.

"Serdar Denktaş bugünlerde bir şey yapacak" diye geçirdik içimizden ama bunu beklemiyorduk doğrusu.

Hükümetten partisini çeker, ne bileyim birisini ihraç eder, sürekli kavga halinde olduğu imajı verilen Başbakan Özkan Yorgancığlu'na basın önünde rest çeker, diye düşündük ama bu aklımıza gelmedi.

Kimsenin gelmedi anlaşılan.

Serdar Denktaş Bakanlıktan ve Başbakan Yardımcılığı görevinden istifa etti.

Kabineden çıktı ve anladığım kadarıyla sokağa inecek.

Yine görebildiğim kadarıyla bu kararı yeni bir karar değil. Bunu iyice planlamış ve "ofis çalışmasını" da yapmış durumda.

Söylemleri halkın duymak istediklerini içeriyor. İktidarı, muhalefeti, Denktaş'ın söylediklerinin altına imza atmayacak kimse yok sanırım.

Bunlarının altını doldurmuş olduğunu da varsayarsak, Serdar Denktaş halkın bu ve önceki seçimlerde verdiği mesajı almış ve ona göre partisini ve politikalarını şekillendirmiş durumda.

Serdar Denktaş'ın ilk adımı koltuğu terk etmek oldu.

Bu adımı atarken söyledikleri de kamuoyu tarafından kabul gördü.

Derviş Eroğlu aktif siyasetten çekilince ülkenin sağdaki en tecrübeli ve en kıdemli siyasetçisi şu anda Serdar Denktaş. Evet yaşı nispeten genç ama çok erken bir yaşta aktif siyasete girdiği için eski olmanın tecrübesi ile genç olmanın hareket kabiliyetini ayni anda barındırabiliyor.

Bu özellikleri ile bu çıkışını, sağdaki karmaşa ortamından da faydalanarak bir devinime dönüştürmeyi başarırsa Sağın yeni lideri merhaba deyin.

Yeter ki daha önce yaptığı çıkışlar gibi yolda şu veya bu neden, telkin, ya da etkileşimle yön değiştirmek durumunda kalmasın.

Bu tarz ve kararlılık devam ettiği sürece ve bunu ciddi bir söylem/eylem yenilenmesi hareketine dönüştürürse, halkın bu anlamdaki açlığı giderilirken, partisinden kopmalar olacak karabasanları yerini partisine katılımlarına bırakır.

Bir başka ifadeyle Serdar gibi başladığı bu işi Serdar gibi bitirirse önü açıktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları