İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

O yolda denetim arttı, karara uyulmaya başlandı...

O yolda denetim arttı, karara uyulmaya başlandı...

Girne dağ yolunda meydana gelen feci kaza sonrası başka felaketler yaşanmaması için hükümet tarafından 5 bin kg üzeri ağır vasıtaların ülke genelinde belli saatler aralığında trafiğe çıkması yasaklanmıştı. Polisin etkili denetimleri sonrası kısa sürede ağır vasıta şöförleri hükümetin aldığı karara uymaya başladı. Öte yandan Trafik Dairesi'ne ait resmi plakalı aracın engelli park yerini işgal etmesi ise büyük tepki çekti.

Yayın Tarihi: 10/12/16 10:06
okuma süresi: 3 dak.
O yolda denetim arttı, karara uyulmaya başlandı...
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Girne dağ yolunda meydana gelen feci kaza sonrası başka felaketler yaşanmaması için hükümet tarafından bir takım önlemler alınmıştı. Bu önemler çerçevesinde, mesai başlangıcından yarım saat önce, yarım saat sonra ve mesai bitiminden yarım saat önce, mesai bitiminden bir saat sonrasına kadar 5 bin kg üzeri ağır vasıtaların ülke genelinde trafiğe çıkması yasaklanmıştı.

Geçtiğimiz hafta Salı günü Girne dağ yolunda meydana gelen ve tüm ülkeyi yasa boğan feci kaza sonrası, hükümet bir dizi tedbirler alma yoluna gitmişti. Mesai saatlerinin değişmesinin yanı sıra ağır vasıta araçların mesai saatlerinde yola çıkmasını yasaklama yoluna giden hükümetin bu kararı sonrası polis ekipleri de denetimlerini sıklaştırdı.

Mesai saatinin başlangıcından yarım saat öncesi ve yarım saat sonrası yani 08.00 ile 09.00 arasında ve mesai bitimimden yarım saat önce ile mesai bitiminden yarım saat sonra yani 15.30 ile 17.00 saatleri arasında Perşembe günleri ise 17.00 ile 18.30 arasında 5 bin kg üzeri araçların ülke genelinde trafiğe çıkması bir haftadır yasak.
Polis ekipleri hükümetin kararı sonrası denetimlerini artırarak hükümetin aldığı karara uymayan ağır vasıta şöförlerine göz açtırmıyor. Lefkoşa Polis Müdürlüğü ve Demirhan karakolu ekipleri mesai saati başlangıcından önce ve mesai saati bitiminden önce ağır vasıta araçlarının güzergahlarında denetim yapıyor. Kararın yürürlüğe girdiği 1 Aralık tarihinden itibaren düzenli olarak denetimlerini sürdüren polis ekipleri ağır vasıta araçların yoğunluklu güzergahı olan özellikle Haspolat çemberinde ve Girne dağ yolu girişinde ağır vasıta araçların geçişine müsade etmiyorlar.

İlk günlerde ağır vasıta şöförlerinin karara uymadığını ve yasak olan saatlerde trafiğe çıktığını belirten polis ekipleri, cezaların caydırıcı olduğunu ve yasak saatin dolmasına kadar ağır vasıta araçlarının yol kenarında beklemek zorunda bırakıldıkları için kısa zaman içerisinde ağır vasıta şöförlerinin karara uymaya başladığını ifade ettiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.