TURİZM
okuma süresi: 5 dak.

Ataoğlu: "Ülke turizmimizi tanıtmak için var gücümüzle çalışıyoruz"

Ataoğlu: "Ülke turizmimizi tanıtmak için var gücümüzle çalışıyoruz"

Antalya'da gerçekleşen Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı (HESTOUREX) açılışında onur konuğu olarak katılan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC turizmini tanıtmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 08/04/17 09:27
okuma süresi: 5 dak.
Ataoğlu: "Ülke turizmimizi tanıtmak için var gücümüzle çalışıyoruz"
A- A A+

Antalya'da gerçekleşen Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı (HESTOUREX) açılışında onur konuğu olarak katılan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC turizmini tanıtmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Bakanlık basın bürosunun açıklamasına göre Ataoğlu, NTV, TRT Haber, Koza TV, VTV, İHA ve BRT'ye özel demeçler verdi.

TC Dışişleri Bakanlığı çatısı altında Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen ve 150 ülkeden 2 bin kişilik satın alma heyetinin katıldığı HESTOUREX Fuarı'nda basın mensupları ile buluşan ve KKTC'yi anlatan Bakan Ataoğlu alternatif turizmle ilgili mesajlar verdi.

KOZA TV CANLI YAYINDA BAKAN ATAOĞLU KKTC TURİZMİNİ ANLATTI

Koza TV'de "Antalya Gerçekleri" isimli programda konuşan Bakan Fikri Ataoğlu, bir turizm adası olan Kuzey Kıbrıs'ın tanıtımı için uluslararası etkinliklerin önemli olduğuna işaret ederek fuarlara önem verdiklerini vurguladı.

Bakan Ataoğlu, "Bizlerin her katıldığı fuarda KKTC standımız daima ilgi görmekte ve derecelere girmektedir. Bu fuarlar dünya turizminin hatırı sayılır fuarlarıdır. Mesela EMİTT İstanbulda 1. olduk. ITB Berlin Fuarında 187 katılımcı arasından 9. olduk. İngiltere'de ise yine 1. olduk ama Rum lobisi çalıştı ve ilk kez bir fuarda stand dereceleri açıklanmadı" dedi.

"TÜRKİYE, ALMANYA, İNGİLTERE, İRAN'DA ETKİNLİKLER YAPIYORUZ"

Uluslararası fuarlar dışında farklı organizasyonlar yaparak KKTC turizmini tanıtmaya çalıştıklarını belirten Bakan Fikri Ataoğlu, şöyle konuştu:

"4-6 Mayıs'ta İngiltere'de kendimiz bir organizasyon yapıyoruz. Bizim için Türkiye son derece önemli. Anavatanımız ama hala daha KKTC'ye gelmemiş, görmemiş ve farklı ülkelere seyahat etmeyi tercih eden büyük bir kitle var. Bizim amacımız, kendi evleri gibi görmeleri gereken, aynı dili konuştuğumuz, aynı dine sahip olduğumuz, aynı para birimini kullandığımız, tek millet olarak var olduğumuz bu coğrafyayı Türkiye'deki insanımızla da buluşturmak. Bunun için Türkiye'yi de karış karış geziyoruz, gezeceğiz."

"CİDDİ ATILIMLAR YAPIYORUZ"

Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı'nın (HESTOUREX) gerçekleştiği Antalya'da NTV-TRT Haber-İhlas Haber Ajansı, BRT, VTV'nin sorularını da yanıtlayan Bakan Ataoğlu, uluslararası arenada, ülkelere ciddi girdiler sağlayan sağlık ve spor başta olmak üzere alternatif turizm çeşitlerinin KKTC'ye kazandırılması için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

"TURİZMDEKİ DEĞİŞİMLERİ DİKKATE ALIYORUZ"

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, "Ülkemizin coğrafi konumu tarihi ve turistik ve insani güzelliklerinin yanısıra, turizmde meydana gelen değişimlere paralel olarak, bireysel talebi ve istekleri öne plana çıkaran, turizm türlerine de yönelmeye başladıklarını anlattı. Bu doğrultuda üniversite hastanelerimiz başta olmak üzere, konforlu hastanelerimizi, tüp bebek merkezlerimizi, son teknoloji tıbbi cihazlarımızı, otellerimizin medikal masaj, SPA uygulamalarını ve yaşlı-engelli turizmindeki sahip olduğumuz potansiyellerimizi her fırsatta tanıtmaya çalışıyoruz" dedi.

Bakan Ataoğlu, Mart ayında Ürdün'de Dünya Sağlık Turizmi formuna katıldıklarını ve ülkelerarası işbirliğinin geliştirilmesi için önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini de anımsattı.

"KIBRIS'I YAŞAMAK, GÖRMEK LAZIM"

Türkiye kamuoyuna da seslenen ve Türkiye'nin ulusal yaygın ve yerel basını aracılığı ile mesaj veren Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, "Kıbrıs'ı gelin, görün ve yaşayın. Kıbrıs'ta size ait bir ada var. Sizin adanız. Kimlikle giriş yapabileceğiniz, kolay ulaşımla hemen gelebileceğiniz ve soydaşlarınızda o sıcaklığı hissedebileceğiniz bir adanız var.

"HER TÜRK'ÜN GELMESİNİ BEKLİYORUZ"

KKTC'nin aynı zamanda artık bir Eğitim adası olduğuna da dikkat çeken Bakan Ataoğlu, "Türkiye'den herkesin bir yakını ya asker ya öğrenci olarak mutlaka Kıbrıs'a gelmiştir. Bakınız öğrenci sayımız 100 bine yaklaştı. Huzurun ve güvenin bol olduğu, tercih edilen bir cazibeye sahip olan KKTC, sağlık bilimleri ve hastaneleri ile de artık var olmaktadır. İnşaat sektörümüz aynı şekilde ivme kazanmıştır. Yani ekonomik anlamda büyüyen güzel adamıza her Türk vatandaşının da gelmesini bekliyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.