GÖZDEN KAÇMAYANLAR
okuma süresi: 3 dak.

Türkiye'den dikkat çeken 2 Kıbrıs yazısı: Gerekirse savaşırız...

Türkiye'den dikkat çeken 2 Kıbrıs yazısı: Gerekirse savaşırız...

Türkiye'nin yoğun gündemi içinde gelen köşe yazıları #gözdenkaçmadı

Yayın Tarihi: 27/08/18 11:55
okuma süresi: 3 dak.
Türkiye'den dikkat çeken 2 Kıbrıs yazısı: Gerekirse savaşırız...
A- A A+
Hürriyet Köşe Yazarı Fatih Çekirge, ABD Kara Kuvvetleri Komutanı'nın Güney Kıbrıs ziyaretine işaret ederek, Doğu Akdeniz'de yeni kriz kapıda mı? 'Bir tezgah seziyorum' deyip uyardı!

Türkiye ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasındaki doğalgaz arama gerginliği sürerken bölgede dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

Rum kesiminin "yeni ortaklıklara" başladığını söyleyen Çekirge, bölgede Fransızlara üs verilmesinin ardından ABD Kara Kuvvetleri Komutanı'nın da askeri üs istemek için Güney Kıbrıs'a gittiğini ifade etti.

Çekirge, İsrail'in de halihazırda Rum kesimi ile doğalgaz arama anlaşmasının bulunduğunu hatırlattı.

Çekirge, Güney Kıbrıs'ın, Türkiye'nin ABD ile yaşadığı krizi de fırsat bilerek, Doğu Akdeniz'deki Türk haklarını oldubittiye getirmeye çalıştığını ifade etti.

Çekirge, "Türkiye 2018 yılı ortalarında Akdeniz'de doğal gaz arayacağını açıklamıştı. İşte şimdi buna karşı bir tezgâh, bir oyun, bir oldu-bitti, bir tahrik seziyorum." ifadelerini kullandı.

Star Gazetesi Köşe Yazarı Ardan Zentürk de "Kıbrıs'ta gerekirse yine savaşırız!.. Bilin…" başlıklı yazısında, " Bugün Kıbrıs denilince akla, doğalgaz geliyor. Uluslar arası hukuka göre sahip olduğumuz bölgedeki doğalgaz Türkiye'nin 572 yıl enerji ihtiyacını karşılayacak boyutta" diye yazdı

Zentürk, " Hemen, yanıbaşımızda 3 trilyon dolarlık enerji serveti var ve dünya bizim burada hareketsiz kalmamız için elinden geleni yapıyor. Türkiye'ye karşı İsrail-Yunanistan-Mısır üçgeninde ittifak kurup, bunun sağına soluna İngiltere-Fransa-Amerika'yı yerleştirmeler. Belli ki, Doğu Akdeniz çok yakın gelecekte Basra Körfezi'nden sonra dünyanın ikinci enerji hesaplaşma alanı olacak ve emperyalizm bölgede üretilecek tüm formüllerin "Türkiye'siz" olmasına çalışıyor. Kıbrıs, bizim için gerekirse yeniden savaşacağımız bir alandır…" yorumunu yaptı...

Erdoğan'a da seslenen Zentürk, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan… KKTC ile en kısa zamanda İngiltere'nin Kıbrıs'taki Akrotiri Üssü benzeri bir "egemen üs"anlaşmasını imzalayın lütfen… Durum hayatidir…" ifadelerini kullandı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.