İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

İlk kadın kaymakam görev başında

İlk kadın kaymakam görev başında

<P>Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarihinde UBP bir ilki gerçekleştirerek ilk kadın kaymakamı atadı.Gazimağusa Kaymakamlığına atanan Beran Bertuğ resmen göreve başlayarak makamına oturdu.</P>

Yayın Tarihi: 08/07/09 16:30
okuma süresi: 3 dak.
İlk kadın kaymakam görev başında
A- A A+

Otuz yıllık bir eğitim ve idarecilik tecrübesi bulunan Beran Bertuğ kendisi gibi idarecilikten gelen eski kaymakam İsmail Gündost'tan dün sabah görevi teslim aldı.

Her iki öğretmen kökenli kaymakam da birbirlerine başarılar dilerken hizmette de yardımlaşma sözü verdiler.

Gündost 19 Şubat 2004 yılında Namık Kemal Lisesi müdürü iken CTP tarafından atandığı Kaymakamlık makamını yaklaşık beşbuçuk yıl sürdürdükten sonra görevi dün sabah Namık Kemal Lisesi müdür muavini iken UBP tarafından Kaymakamlık makamına atanan Beran Bertuğ'a devir - teslim etti.

İlk Kadın Kaymakam Beran Bertuğ Gazimağusa Kaymakamlığı makamına oturdu.

47 kişilik personel ile göreve başlayan Bertuğ personeli ile tanışırken yaptığı konuşmada "otuz yılık eğitim ve idarecilik tecrübemi sizlerle paylaşarak ülkemiz KKTC'ye ve kentimiz Gazimağusa'ya daha faydalı daha adil,daha süratli ve daha iyi hizmet vermek için sizlere olan güvenim tamdır" dedi.

Kaymakamlık personeli de Beran BERTUĞ'a başarı dilerken sonsuz yardımlaşma sözü verdiler ve ilk kez bir bayan Kaymakam ile çalışacakları için de duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Namık Kemal Lisesi Kaymakam Yetiştiriyor...

Tarihi okulumuz Namık Kemal Lisesi mezunları ve idarecileri Gazimağusa Kaymakamlığına atandılar.

1974 sonrasında oluşturulan yerel yönetimler çerçevesinde bugüne dek Gazimağusa Kaymakamı olan 6 kaymakamdan ilk iki kaymakam hariç 4 kaymakam NKL çıkışlı.

Vedat Tezcan ve Ziya Özak'ın kaymakamlıklarırın ardından 3.Kaymakam Erol Erozan NKL'nin ilk mezunu ve NKL müdür mevkiinden atanma,4.Kaymakam Erden Özaşkın NKL mezunu,5.Kaymakam İsmail Gündost NKL müdür mevkiinden atanma ve 6. Kaymakam Beran Bertuğ NKL mezunu ve NKL md.mv.mevkiinden atanma. Bu arada İskele eski kaymakamlarından Mustafa Tamer de NKL mezunu.İskele yeni kaymakamı Bünyamin Merhametsiz de NKL md.mv.mevkiinden atanma.Bu arada kaymakamlık vekaleti yapan emekli Arif Ersözlü de NKL mezunu.
(mha-ismet ezel)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.