EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

ABD tarihinin en genç siyasetçisi KKTC'ye geliyor

ABD tarihinin en genç siyasetçisi KKTC’ye geliyor

ABD'de doğup büyüyen, 19 yaşında Belediye Meclis Üyeliğine seçilerek ABD tarihindeki en genç siyasetçi ünvanına sahip olan Hacıbey Çatalbaşoğlu KKTC'ye geliyor.

Yayın Tarihi: 13/03/19 10:52
okuma süresi: 3 dak.
ABD tarihinin en genç siyasetçisi KKTC’ye geliyor
A- A A+

Kıbrıs İlim Üniversitesinin davetlisi olarak öğrencilerle bir araya gelecek olan Çatalbaşoğlu, ABD genelinde yapılan yerel yönetim seçimlerinde Demokrat Parti 3. sıradan Connecticut eyaletine bağlı New Haven kenti Belediye Meclis Üyeliğine seçildi.

ABD genelinde yapılan yerel yönetim seçimlerinde, Demokrat Parti 3. sıradan Connecticut Eyaleti'ne bağlı New Haven kenti belediye meclis üyeliğine seçilen Hacıbey Çatalbaşoğlu Amerikan tarihinde en genç belediye meclis üyesi oldu.

Türkiye kökenli Çatalbaşoğlu, aynı zamanda Yale Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi okuyor. Giresunlu bir ailenin çocuğu olan Çatalbaşoğlu, doğma büyüme New Haven'lı.

HAYAT HİKAYESİ BİRÇOK GENCE İLHAM VERİYOR

Amerika tarihine geçen 19 yaşındaki Hacıbey Çatalbaşoğlu'nun babası Kadir Çatalbaşoğlu'nun göç hikayesi de dikkat çekiyor. Giresun'un Yağlıdere İlçesinden 1992 yılında Amerika'ya göç etme hayaliyle yola düşen Kadir Çatalbaşoğlu, önce Guatemala ardından Meksika ve Ekvator'a gitti. Daha sonra bir süre Kolombiya'da çalışan Çatalbaşoğlu buradan kaçak yollarla Amerika'ya giriş yaptı. Nüfusu yaklaşık 16 bin olan Giresun'un Yağlıdere ilçesinde yaşayanlardan fazlası ABD'de yaşıyor. Yapılan araştırmalara göre ABD'de şu anda yaklaşık 18 bin Yağlıdereli hayatını sürdürüyor. Küçüklüğünden itibaren okul dışındaki zamanını babasının yanında pizza restoranında çalışarak geçiren Çatalbaşoğlu, aralarında George Bush ve Bill Clinton gibi Amerikan başkanlarının mezun olduğu dünyanın sayılı üniversitelerinden Yale Üniversitesinde öğrenimine devam ediyor.

KİÜ ÖĞRENCİLERİNE AMERİKA SİYASETİ VE TRUMP ETKİSİNİ ANLATACAK

Kıbrıs İlim Üniversitesinin davetlisi olarak adaya gelecek olan Çatalbaşoğlu, üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek konferans verecek.

Hacıbey Çatalbaşoğlu, 14 Mart 2019 Perşembe günü saat 14.00'da Kıbrıs İlim Üniversitesi Konferans Salonunda "Amerikan Politik Sistemi ve Trump Etkisi" üzerine konuşma yapacak.

Kıbrıs İlim Üniversitesinden yapılan açıklamada, "yeni nesil üniversite anlayışına uygun olarak öğrencilerimize global bakış açısı kazandıracak, rol model olacak dünyaca ünlü kişileri üniversitemizde ağırlamaya ve tecrübe paylaşım toplantıları yapmaya devam edeceğiz" denildi.

Ayrıca düzenlenecek olan konferansın adadaki bütün öğrencilerin katılımına açık olduğu belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.