KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Tarihe damgasını vuran lider Rauf Raif Denktaş sergisi GAÜ'de açılıyor

Tarihe damgasını vuran lider Rauf Raif Denktaş sergisi GAÜ’de açılıyor

Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın çocukluğu, ailesi, mücadele yılları ve kendi objektifinden oluşan daha önce hiç yayınlanmamış fotoğraflardan oluşan " Tarihe Damgasını Vuran Lider Rauf Denktaş" adlı fotoğraf sergisi Girne Amerikan Ünivertsitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall sergi ve fuaye alanında açılıyor.

Yayın Tarihi: 14/07/12 13:38
okuma süresi: 3 dak.
Tarihe damgasını vuran lider Rauf Raif Denktaş sergisi GAÜ’de açılıyor
A- A A+

GAÜ'den verilen bilgiye göre, Ankara'da geçtiğimiz aylarda açılan ve Türk siyasi, diplomasi ve basın dünyası ile halktan yoğun ilgi gören sergi Gazeteciler Cemiyeti ile Girne Amerikan Üniversitesi işbirliği ile ilk kez KKTC'ye gelecek sergi 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları devlet programı kapsamında 20 temmuz 2012 Cuma günü saat 14.00'te devlet yetkililerinin katılımı ile Girne Amerikan Ünivertsitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs'te açılacak.

KKTC ve Türkiye Cunmhuriyeti devlet yetkilileri, yanında Türkiye'den kalabalık bir gazeteci grubununda katılacağı açılış töreni ile KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş'ın hayatından kesitler yanında Kıbrıs Türk toplumunun varlığı ve sesini dünyaya duyurma mücadelesinde ortaya koyduğu siyasi mücadele ve uluslararası diplomasi ile ilgili daha önce hiç yayınlanmamış fotoğraflar Kıbrıs Türk halkı ile buluşacak.

"Kıbrıs Türk Halkının Varlığı İçin Onun Adına Çalışmaya Devam Edeceğiz"

Gazeteciler Cemiyeti ile Ali Oruç, Cem Kar ve Mine Çeliker'in yoğun çalışmaları ile Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş'ın arşivinin taranması ile oluşturulan sergi ile ilgili bir açıklama yapan Demokrat Parti Genel başkanı Serdar Denktaş ,serginin KKTC ve Kıbrıs Türk halkı ile buluşacak olmasının anlamının büyük olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü :

"O hayatını son dakikasına kadar halkına mesaj vererek geçirdi. Zor günler geçirdi ama yılmadı. Kıbrıs'ı köy köy, Türkiye'yi il il dolaştı. Kıbrıs Türkü'nün düşüncesini anlattı. Şimdi Kıbrıs Türk'ünün bir Denktaş'ı yok ama Onun geride bıraktığı millet orada var, olmaya devam ediyor. Müzakereler bir noktada tıkanacak. Bir referanduma gidilerek Kıbrıs Türk halkına fikri sorulmalı. Kıbrıs Türk halkının kendi geleceğine ilişkin kararını vermesi için bizler onun adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

100'ün üzerinde fotoğraftan oluşan "Tarihe Damgasını Vuran Lider Rauf Raif Denktaş" fotoğraf sergisi halka açık olarak düzenlenecek ve 10 gün boyunca Girne Amerikan Ünivertsitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall sergi ve fuaye alanında ziyaret edilebilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.