ALSANCAK
okuma süresi: 2 dak.

Ataser: "Alsancak'ın dokusunu korumaya yönelik yeni proje"

Ataser: "Alsancak'ın dokusunu korumaya yönelik yeni proje"

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Alsancak bölgesinin dokusunu koruyabilmek için yeni bir projeye imza attıklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 13/11/19 11:38
okuma süresi: 2 dak.
Ataser: "Alsancak'ın dokusunu korumaya yönelik yeni proje"
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Girne Postası'na konuşan Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Alsancak'ın dokusu ve yaşam şeklinin korunması için, "Alsancak Belediyesi Köy İçi Doku Koruma Projesi" hazırladıklarını belirtti.

Projenin detayları ile ilgi bilgi veren Ataser, Köy İçi Doku Koruma Projesi'nin Eski Kıbrıs evlerinin olduğu bölge ve köy merkezinde uygulanacağını söyledi.

"BUTİK OTELLER ŞEHRİN İÇİNE YERLEŞTİRİLECEK"

Projenin bölgenin dokusunu, peyzajını ve tarihini korumaya yönelik şartlar içerdiğini aktaran Ataser, "Köy İçi Doku Koruma Projesi ile köy merkezine yapılacak yapıların, proje ve şartnameye göre yapılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Yaptığımız geniş çaplı projede, butik otelleri şehrin içine yerleştirmek istiyoruz" dedi.

Alsancak bölgesindeki mevcut ve gizli kalmış tarihi dokunun ortaya çıkacağını dile getiren Ataser, projeyle turizmi canlandırmak için bir adım atılmış olacağını vurguladı.

Önümüzdeki ay projenin ilk etabını tamamlayarak halka açık bir sunum gerçekleştireceklerini anlatan Ataser, "Projemiz bölgemize çok güzel bir hava katacak. Alaçatı modeline benzer bir projeyle bölgemizi canlandırmak istiyoruz" diye konuştu.

"YÜKSEK KATLI BİNALARA İZİN VERİLMESİYLE GİRNE MAHVEDİLDİ"

Eski Kıbrıs evlerinin olduğu bölgede, dokunun korunması için katları ikiye düşürdüklerini hatırlatan Ataser, "Girne'de yüksek katlı binalara izin verilmesi nedeniyle el birliğiyle mahvedildi. Türk Mahallesi'ndeki yüksek binaları görünce içim acıdı. Bunu görüp müdahale etmeyen herkes suçludur. Biz Alsancak bölgesinin dokusunu korumak için bu projeyi gerçekleştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.