SERDARLI
okuma süresi: 3 dak.

Beşinci Serdarlı Sestaları Bahar Şenliği düzenlendi

Beşinci Serdarlı Sestaları Bahar Şenliği düzenlendi

Serdarlı Belediyesi öncülüğünde, Serdarlı Sağlık ve Kültür Derneği ile Serdarlı Muhtarlığı'nın katkılarıyla, Serdarlı Sestaları Bahar Şenliği'nin beşincisi düzenlendi.

Yayın Tarihi: 02/04/17 13:22
okuma süresi: 3 dak.
Beşinci Serdarlı Sestaları Bahar Şenliği düzenlendi
A- A A+

AKINCI: "PROJE HAZIRLANDIĞI ZAMAN KAYNAK BULUNUR VE BABUTSA SERDARLI İÇİN SADECE BİR AYA MAHSUS OLMAKTAN DA ÇIKARILIP DAHA DÜZENLİ BİR GELİR HALİNE GELİR"

BAYRAKTAR: "BÖLGEMİZİN TURİZM FAALİYETLERİNDE DAHA FAZLA YER ALABİLMESİ İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ"

KARAGÖZLÜ: "BÖLGENİN İSMİ ŞATO'DAN ÇATOZ'A, ÇATOZ'DAN SERDARLIYA DÖNÜŞÜRKEN, BİRÇOK KÜLTÜREL DEĞER VE EFSANELERİ DE YAŞATILMIŞTIR"

Serdarlı Belediyesi öncülüğünde, Serdarlı Sağlık ve Kültür Derneği ile Serdarlı Muhtarlığı'nın katkılarıyla, Serdarlı Sestaları Bahar Şenliği'nin beşincisi düzenlendi.

Bölge insanının el sanatları ve kültürünü yansıtan yiyeceklerin yapılıp satıldığı Şenlikte, folklor gösterileri ve maniler de okundu.

Şenliğin açılışına Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile eşi Meral Akıncı, Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Şenliğin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çatoz köyü konuşulunca sestaların ötesinde, babutsanın akla geldiğini, ülkede üretilen babutsanın Ağustos ayında sadece çiğ olarak tüketildiğini, Malta adasında babutsanın meyve satışının yanında, likör ve farklı ürünlerinin de yapılıp satıldığını, Belediye ve Dernek öncülüğünde bunun Serdarlı için de gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Bunun için ilk etapta Malta'ya bir inceleme gezisi düzenlenebileceğini, proje geliştirilip Avrupa Birliği fonlarından yararlanılabileceğini kaydeden Akıncı, "Proje hazırlandığı zaman kaynak bulunur ve babutsa Serdarlı için sadece bir aya mahsus gelir kaynağı olmaktan da çıkarılıp daha düzenli bir gelir haline gelir" dedi.

BAYRAKTAR

Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar ise, 500 yıllık birliktelik ve dayanışmanın ürünü olan, el sanatları ve mutfak kültürünün bölge insanının kimliğini oluşturduğunu, bugün satışa sunulan el sanatları ve yiyeceklerin bölge insanının kültürünü yansıttığını kaydetti.

El sanatları ve kültürünün yanında Serdarlının doğal ve tarihi kalıntılara da sahip bir bölge olduğunu ifade eden Bayraktar, "Bölgemizin turizm faaliyetlerinde daha fazla yer alabilmesi için işbirliği yapmaya hazırız" dedi.

KARAGÖZLÜ

Serdarlı Sağlık ve Kültür Derneği Başkanı Vijdan Karagözlü ise, bölgenin Lüzinyan ve Venedik döneminden kalma bir yerleşim yeri olduğunu belirtti.

Karagözlü, "Bölgenin ismi Şato'dan Çatoz'a, Çatoz'dan Serdarlıya dönüşürken, birçok kültürel değer ve efsaneleri de yaşatılmıştır; Serdarı Sestaları Şenliğimiz, sahip çıktığımız kültür ve sanat değerlerimizi sizlerle paylaştığımız çok anlamlı bir etkinliktir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.