DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

Kurudere'de 2 bin hurma fidanı dikildi

Kurudere'de 2 bin hurma fidanı dikildi

"Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyasında 2 bin hurma fidanı dikildi...

Yayın Tarihi: 11/11/19 13:04
okuma süresi: 2 dak.
Kurudere'de 2 bin hurma fidanı dikildi
A- A A+

"Bugün Fidan Yarın Nefes: 11 Milyon Ağaç ile Geleceğe Nefes Ol" kampanyası çerçevesinde bugün Lefkoşa- Gazimağusa anayolu üzerinde Kurudere'ye yaklaşık 2 bin hurma fidanı dikimi yapıldı.

Türkiye'deki kampanyayla eş zamanlı olarak saat 10.11'de gerçekleştirilen etkinliğe, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı yetkilileri yanı sıra, Vadili, İnönü ve Paşaköy belediye başkanları, belediye çalışanları ülke genelindeki Orman Dairesi çalışanları, öğrencilerle vatandaşlar katıldı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Danışmanı Ozan Özuyanık, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin başlattığı kampanya çerçevesinde 81 ilinde 2023 noktada 11 milyon fidanın dikildiğini belirterek, "Türkiye ile gönül bağımızı ifade etmek ve ülkemizde ağaçlandırmayı artırmak için fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan ise, kampanyanın faydalı ve geri dönüşümü olan bir proje olduğunun altını çizdi. Adahan "Çölü sonlandıracak, faydalı, geri dönüşümü olan bir girişim" olarak nitelendirdiği projenin sulama projeleriyle desteklenmesinin önemine değindi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.