YAŞAM
okuma süresi: 2 dak.

Ağacın üzerinde tepkisiz duran şahin kurtarıldı

Ağacın üzerinde tepkisiz duran şahin kurtarıldı

<div style="text-align: justify;">Sanayi bölgesinde bir ağacın üzerinde tepkisiz duran şahinin Yaban Hayat Kurtarma Rehbilitasyon Merkezi tarafından teslim alındığı bildirildi.</div>

Yayın Tarihi: 11/02/18 17:17
okuma süresi: 2 dak.
Ağacın üzerinde tepkisiz duran şahin kurtarıldı
A- A A+

Sanayi bölgesinde bir ağacın üzerinde tepkisiz duran şahinin Yaban Hayat Kurtarma Rehbilitasyon Merkezi tarafından teslim alındığı bildirildi.

Taskent Doga Parkı sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı.

"Lefkoşa Sanayi bölgesinde bir ağacın üzerinde tepkisiz duran şahin Merkez'imizce teslim alındı.

Duyarlı vatandaş Osman Yesilyurt'un kuşu fark etmesiyle 1190 Yaban Hayat Destek Hattı'na gelen çağrı neticesinde duruma müdahale eden ekibimiz, kuşu ağacın üzerinde bulunduğu konumdan kurtardı.

Öte yandan, bu gibi yırtıcı kuşların ağaçta görülmelerine yönelik Merkez'imize gelen çağrıların geneli yanlış alarm olmasına karşın, bu vakada ekibimizin ağaca çıkıp şahini aldığında hayvanın hiç tepki vermemiş olması ise, her gün bu işin içerisinde olan bizler için de şaşılacak bir durum oluşturdu.

Merkez'imizde yapılan ilk kontrollerinde şahinin kanatlarının ve bacaklarının sağlıklı, Solunum ve sinirsel aktivitelerinin normal, ancak kas yıkımına bağlı olarak neredeyse göğüs kasını kaybettiği ve her iki gözünde de retinal kanamaya bağlı gözde perde oluşarak görme yetisinin yok olduğu tespit edildi.

Genel muayenesinin ardından destek sıvı verilerek antibiyotik tedavisine başlanan kuşun görme kaybının geçici olup olmadığı ise, ileri seviye tetkik sonuçlarının ardından netlik kazanacak.

Şahinin sağlık durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Merkez Veteriner Hekimimiz Ayda Aktolga, kuşun sağ gözündeki kanamanın halen devam ettiğini ve sol gözdeki kanamanın ise hâlihazırda durmuş olduğunu ifade etti. Bu tablonun oluşmasına birçok etkenin sebep olabileceğine değinen Aktolga, geçtiğimiz günlerde bölgeye yakın bir yerde yaşanan zehirlenme vakasının da bu kuşta görülen semptomlara sebebiyet verebileceğini belirtti."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.