YAŞAM
okuma süresi: 1 dak.

Bangkok'ta güvercin beslemeye para cezası geliyor

Bangkok’ta güvercin beslemeye para cezası geliyor

Tayland'ın başkenti Bangkok Belediyesi, şehir meydanlarında ve çarşılarda güvercinleri beslemeye 77 dolar para veya 3 ay hapis cezası uygulamaya hazırlanıyor.

Yayın Tarihi: 22/09/18 12:49
okuma süresi: 1 dak.
Bangkok’ta güvercin beslemeye para cezası geliyor
A- A A+
Bangkok Post gazetesinin haberine göre, turistler veya şehir sakinlerinin sıkça kuşları beslediği yerlerde ceza uyarısını içeren levhalar asılmaya başlandı.

İlk kez bu hafta içinde Tayland Başbakanı General Prayut Çan-oça'nın dile getirdiği halka açık yerlerde güvercin besleme yasağının, bu kuşların taşıdığı bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlemeyi amaçladığı belirtildi.

Yasağın, 1992 tarihli Sağlık Hizmetleri ve Halkın Sağlığı Kanunu ve Temizlik ve Düzeni Sürdürme Kanunu'na dayandığı aktarıldı.

Bangkok Valisi Aswin Kwanmuang, yasakla ilgili şu açıklamada bulundu: "İdare, bu yasağı sıkı sıkıya takip etme niyetinde değil. Sadece, insanları tehlike konusunda uyarmak ve onlara gereken bilgiyi vermek için bu yasağı kullanmak istiyoruz".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.