GÖZDEN KAÇMAYANLAR
okuma süresi: 2 dak.

Kütahya'lı Emre, Güney Kıbrıs'tan donör bekliyor

Kütahya'lı Emre, Güney Kıbrıs'tan donör bekliyor

<p>5 tam uyumlu donöre ulaşılamadı</p> <p> </p>

Yayın Tarihi: 30/06/18 14:01
okuma süresi: 2 dak.
Kütahya'lı Emre, Güney Kıbrıs'tan donör bekliyor
A- A A+

artı49.com adlı haber sitesinde yer alana habere göre, Almanya'da 2, Güney Kıbrıs ve Türkiye'de de tam uyumlu toplam 5 donörden aylarca olumlu yanıt gelmesini bekleyen 9 yaşındaki Emre'ye daha fazla zaman kaybetmemesi için yarı uyumlu annesi umut olacak.

Kütahya'da yaşayan ve öğretmen olan Ömer Faruk-Aysen Çatal çiftinin Tavşanlı Tarhan İlkokulu 2. sınıfta okuyan oğlu Emre Çatal'a lösemi teşhisi konulduktan sonra aile İzmir'e taşındı

Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisine başlanan ve kemoterapi alan Emre'nin yaşaması için doktorların "ilik nakli şart" demesi üzerine yurt içi ve dışında uygun donör arandı.

Hastanedeki ilk tetkiklerde aile fertleri arasında uygun donör tespit edilemedi ancak Almanya'da 2, Güney Kıbrıs ve Türkiye'de de tam uyumlu birer donör bulundu.

Doktorlar, 55 yaşındaki Alman donörü "yaşı büyük" olduğu için elemek zorunda kaldı. Yine Almanya ve Güney Kıbrıs'ta yaşayan iki adaya ise sisteme verdikleri iletişim bilgilerinden ulaşılamadı. Türkiye'de yaşayan 34 yaşındaki donör ise son anda verici olmayı kabul etmedi.

Son olarak 10'da 9 oranında uyumluluk tespit edilen bir başka Alman donöre de ulaşılamadı.

Emre'nin hastalığının nüksetmemesi için doktorlar acil nakil önerince son çare olarak felsefe öğretmeni olan ve aylarca çocuğunun başından ayrılmayan anne Aysen Çatal gönüllü oldu.

Tetkiklerinde 10'da 5 uyumluluk tespit edilen anneden oğluna Antalya'daki bir hastanede gelecek hafta kemik iliği transplantasyonu gerçekleştirilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.