İÇ HABERLER
okuma süresi: 8 dak.

İş insanlarının hükümetten beklentisi yüksek…

İş insanlarının hükümetten beklentisi yüksek…

Genç İş Adamları Derneği (GİAD) Başkanı Cemal Gülercan, dörtlü koalisyon hükümetinin güzel bir uzlaşı kültürü göstererek uyum içerisinde çalıştıklarını gözlemlediklerini belirterek, siyasetin bir hizmet yarışı olduğunu hatırlattı ve KKTC'de genel anlamda yaşanan sorunlara değinerek, sorunların çözümüne ilişkin dirayetli durulması ve icraatlar yapılması gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 15/02/18 07:33
okuma süresi: 8 dak.
İş insanlarının hükümetten beklentisi yüksek…
A- A A+
  • Genç İş Adamları Derneği (GİAD) Başkanı Cemal Gülercan, dörtlü koalisyon hükümetinin güzel bir uzlaşı kültürü göstererek uyum içerisinde çalıştıklarını gözlemlediklerini belirterek, siyasetin bir hizmet yarışı olduğunu hatırlattı ve KKTC'de genel anlamda yaşanan sorunlara değinerek, sorunların çözümüne ilişkin dirayetli durulması ve icraatlar yapılması gerektiğini söyledi.
  • İş Kadınları Derneği (İKAD) Başkanı Şenay Ekingen, eşitlik, şeffaflık, adalet prensiplerine dayalı, ülke çıkarlarının gözetileceği, yasaların kakarlılıkla uygulanacağı kararlı bir hükümet beklentisi içerisinde olduklarını kaydederek, hükümetin yapılması gerekenlerin yanı sıra toplumun geleceği için yeni yaptırımları da dirayetle uygulaması gerektiğine vurgu yaptı.
  • İş Adamları Derneği (İŞAD) Başkanı Dengiz Kürşat hükümetin biran önce bütçe çalışmalarını tamamlayarak bütçeyi geçirmesi gerektiğine değinerek, İŞAD olarak beklentilerinin, toplumsal huzura ihtiyaç olan bir dönemde hükümet ortaklarının birlikte duruşlarını devam ettirmeleri olduğunu kaydetti

KIBRIS POSTASI – Cansu Yarışan

Genç İş Adamları Derneği (GİAD), İş Adamları Derneği (İŞAD) ve İş Kadınları Derneği (İKAD) CTP- HP, TDP ve DP'den oluşan dörtlü koalisyon hükümetinden beklentilerini Kıbrıs Postası'na açıkladı.

GÜLERCAN: "DİRAYETLİ DURULMASI VE SORUNLARA YÖNELİK İCRAATLAR YAPILMASI GEREKİYOR"

Genç İş Adamları Derneği (GİAD) Başkanı Cemal Gülercan, dörtlü koalisyon hükümetinin güzel bir uzlaşı kültürü göstererek uyum içerisinde çalıştıklarını gözlemlediklerini belirterek, siyasetin bir hizmet yarışı olduğunu hatırlattı ve KKTC'de genel anlamda yaşanan sorunlara değinerek, sorunların çözümüne ilişkin dirayetli durulması ve icraatlar yapılması gerektiğini söyledi.

KKTC hükümetinin dirayetli bir şekilde ülkede yaşanan sıkıntılara çözüm bulması gerektiğini kaydeden Gülercan, KKTC'nin en az bir Avrupa ülkesi kadar çağdaş, demokratik ve yaşam kalitesiyle ülkenin layık olduğu şekilde yönetilmesini istediklerini ifade ederek "Öncelikle dörtlü koalisyon hükümetimizin güzel bir uzlaşı kültürü göstererek uyum içerisinde çalıştıklarını gözlemlemekteyiz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi siyaset bir hizmet yarışıdır. Bizler de dünya ile uyum içinde en az bir Avrupa ülkesi kadar çağdaş, demokratik ve yaşam kalitesiyle ülkemizde layık olduğu şekilde yönetilmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"ÜLKEDEKİ SORUNLARA ÇÖZÜM BULUNMALI"

Türkiye ile imzalanan Yapısal Dönüşüm Programı, ülkedeki sağlık sistemi, kaçak et, üniversite öğrencilerinin kayıtsız olarak çalıştırılması, çevre kirliliği, eğitimde yaşanan sıkıntılar ve ekonomik anlamda yaşanan sorunlara da değinen Gülercan şöyle açıklamada bulundu:

"Daha önce Türkiye ile KKTC arasında imzalanan ve üç yıllık Yapısal Dönüşüm Programı'nda yer alan neredeyse hiçbir uygulama geçmiş hükümet tarafından hayata geçirilmedi. Dilerim ki yeni hükümetimiz derhal bu kapsamda çalışmaları başlatacaktır. Sağlık çöktü. Yeni gelecek olan hükümet çöken sağlık sistemini düzeltmeli.. Hastanelerin hali adeta içler acısı. Kanser vakaları da arttı. Laboratuvar akredite olamadığı gibi sonuçları da sonuçları güvenilir değil. Ülkede şu an "Allah'a emanet şekilde" gıda ve tüketim maddeleri kullanılıyor. Öte yandan ülkedeki et eksikliği nedeniyle kaçak ete de bir çözüm bulunamadı. Üniversite öğrencileri kayıtsız işçi olarak çalıştırılıyor. Denizlerimiz, toprağımız, havamız kirlilik içinde. Bunun yanı sıra çarpık ve çirkin kontrolsüz bir yapılaşma devam ederken, alt yapı eksikliği ülkede had safhaya vardı. Halkımız özel okullara mahkûm edildi. Sistemsizlik nedeniyle devlet okulları da kaderine terk edildi. Küçücük bir ülkemiz var. Ancak bu küçük ülkede üniversite patlaması yaşanıyor. Ülkemizin alt yapısının kaldıramayacağı kadar yabancı nüfus taşınıyor. Meclis komisyonlarında da halen yeni üniversitelere izin verilmesi için görüşmeler yapılıyor. Uyuşturucu ise ilkokullara kadar girdi. Bu konuda yeni gelecek hükümetin tedbir alması gerekiyor. Mali yapımız ise tamamen dış kaynaklara bağımlı. Türk lirası da sürekli değer kaybediyor. Bu nedenle de ekonomimiz gittikçe kötüleşiyor. Bunun önünün alınması gerekiyor. Yeni gelen hükümetin çevreye de önem vermesini istiyoruz. İhtiraslardan, particilikten ve yandaşçılıktan arınılmalı. 40 yılda neredeyse 40 hükümet kuruldu bu çarpık durumu ele alarak sistemi de masaya yatırmak gerekiyor diye düşünüyorum. Bu bağlamda dörtlü hükümetimizin bir enkaz devraldığını ve bunun bilincinde çok çalışması gerektiğini ve bu çalışmalarında Genç İş Adamları Derneği (GİAD) olarak bizimde elimizden gelen her türlü katkıyı ülkemiz için yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim"

EKİNGEN: "YASALARIN KAKARLILIKLA UYGULANACAĞI KARARLI BİR HÜKÜMET OLMALI"

İş Kadınları Derneği (İKAD) Başkanı Şenay Ekingen, eşitlik, şeffaflık, adalet prensiplerine dayalı, ülke çıkarlarının gözetileceği, yasaların kakarlılıkla uygulanacağı kararlı bir hükümet beklentisi içerisinde olduklarını kaydederek, hükümetin yapılması gerekenlerin yanı sıra toplumun geleceği için yeni yaptırımları da dirayetle uygulaması gerektiğine vurgu yaptı. Ekonominin güçlenmesi adına kadınların da kanalizasyonunun sağlanacağı ekonomik programların geliştirilmesi gerektiğine değinen Gülercan, "En başta temiz bir çerçevede eşitlik, şeffaflık, adalet prensiplerine dayalı, ülke çıkarlarının gözetileceği, yasaların kakarlılıkla uygulanacağı bir ortam bekliyoruz. Ekonominin güçlendirilmesi için kadınların ekonomiye kanalizasyonunun sağlanacağı uygulanabilir ekonomik programların geliştirilmesi gerekiyor. Bütçenin bir an önce geçirilmesi hükümetin yapması gereken uygulamaları içerisinde zaten, bunun dışında yapılmasını beklediklerimiz arasında toplumun geleceği için yeni yaptırımların dirayetle ilerlemesini bekliyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

KÜRŞAT: "BÜTÇE GEÇİRİLMELİ, HÜKÜMET ORTAKLARI BİRLİKTE DURUŞLARINI DEVAM ETTİRMELİ"

İş Adamları Derneği (İŞAD) Başkanı Dengiz Kürşat hükümetin biran önce bütçe çalışmalarını tamamlayarak bütçeyi geçirmesi gerektiğine değinerek, İŞAD olarak beklentilerinin, toplumsal huzura ihtiyaç olan bir dönemde hükümet ortaklarının birlikte duruşlarını devam ettirmeleri olduğunu kaydetti ve şöyle konuştu:

"Süratle bütçeyi geçirmelerini bekliyoruz. Her şeyden önce toplumsal huzura ihtiyaç olan bir dönemde birlikte duruşlarını devam ettirmeleri gerekiyor. Ekonomik sıkıntıları azaltacak yatırım yapmayı engelleyecek önlemler alınmalı. İş yapma kültürünü kolaylaştırarak rekabet edebilirlik ortamının sağlıklı bir şekilde sağlanması iş dünyası olarak bizleri mutlu eder"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.