İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Özyiğit, KTTO'yu kabul etti

Özyiğit, KTTO'yu kabul etti

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz ile yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Yayın Tarihi: 22/02/18 08:00
okuma süresi: 2 dak.
Özyiğit, KTTO'yu kabul etti
A- A A+

Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz kabulde yaptığı konuşmada Bakan Özyiğit'e yeni görevinde başarılar dilerken kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.

Bakanlıkla yürüttükleri işbirliğinin artması için Ticaret Odası olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirten Deniz, eğitimin önemine değinerek iş sektörünün büyük ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacının öncelikli olarak eğitim ile giderilebileceğini söyledi.

Elde ettikleri verilere göre 18-24 yaş arası işsizlik oranının yüzde 18'e ulaştığına dikkat çeken Deniz, yaşanılan nitelikli eleman eksikliğini gidermek için yurt dışından iş gücü ithal edildiğini söyledi.

Planlamayı yaparken ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda adımalar atılması gerektiğine de değinen Deniz Ticaret Odası olarak hertürlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yönetim kuruluna teşekkür etti.

Eğitimin ülkenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bireyler yetiştirdiği zaman başarıya ulaşabileceğini söyleyen Özyiğit, hedeflerinin başta meslek liseleri olmak üzere, eğitimin her alanına ciddi bir yön vermek olduğunu ifade etti.

Bakan Özyiğit, nitelikli eleman yetiştirme konusunda meslek liselerinin önemli olduğunu ancak ihtiyaçların belirlenmemesi, doğru yönlendirme ve planlamanın yapılmamasından dolayı birçok gencin işsiz olduğuna dikkat çekti ve bundan dolayı okul öncesinden başlayıp, üniversiteye kadar olan bölümde eğitimde ciddi bir planlamanın yapılması gerektiğini söyledi.

Bakan Özyiğit konuşmasının sonunda toplumun tüm kademeleri ve sektörleri ile birlikte hareket edip eğitimi bir devlet politikası haline getirileceğini de sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.