İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Sahte bal piyasadan toplatıldı

Sahte bal piyasadan toplatıldı

"Özkızılkaya" adı altındaki bal sahte çıktı. Satışı yasaklanan sahte bal piyasadan toplatılıyor.

Yayın Tarihi: 23/02/18 18:13
okuma süresi: 1 dak.
Sahte bal piyasadan toplatıldı
A- A A+
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Veteriner Dairesi tarafından market denetimlerinde piyasada bulunan ballarda yapılan tahlil ve kontrollerde 23 Şubat 2018 tarihli Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından Veteriner Mevzuat Kuralı'na uygunsuz bal paketleme ve pazarlama faaliyetinde bulunan "Özkızılkaya" ballarına el konularak piyasadan toplatılmaya başlandı.

Veteriner Hizmetleri Yasası çerçevesinde Özkızılkaya Balında uygunsuzluk, hile ve /veya tağşiş tespit edildiğinden piyasaya sürülmesi yasaklanmış, toplatılması ve imha emri verilmiştir.

Mevzuata uygunsuzluğu tespit edilen işletmenin "aynı suçu tekrarlamasından dolayı" bal üretimi, paketleme ve pazarlama faaliyetleri 1 yıl boyunca askıya alınmıştır.

Keza yürürlükteki mevzuat uyarınca konu ile ilgili adli tahkikatın başlatılabilmesi için Bakanlığımız tarafından polise şikayette bulunulmuştur.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.