İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

"Kırmızı hortumlu böcekler doğayı tehdit ediyor"

"Kırmızı hortumlu böcekler doğayı tehdit ediyor"

Kıbrıs'a yurtdışından getirilen palmiyelerden gelen 'kırmızı hortumlu böcek' doğayı tehdit ediyor...

Yayın Tarihi: 19/03/18 07:30
okuma süresi: 3 dak.
"Kırmızı hortumlu böcekler doğayı tehdit ediyor"
A- A A+
  • Kıbrıs Postası'na konuşan Doç. Dr. Özge Özden, insanların kırmızı hortumlu böcekler hakkında bilgi sahibi olması gerektiğine dikkat çekerek, yurtdışından getirilen palmiyeler hakkında, 'Getirilmesin, Ada'ya farklı bir böcek gelebilir' şeklinde daha önce uyarıda bulunduğunu dile getirdi.
  • Böceklerle mücadelede en etkili yöntemin tuzak yöntemi ile yapıldığını kaydeden Özden, adada etkili ve ciddi şekilde mücadele başlatılması gerektiği belirtti.

Kıbrıs Postası - Cansu Yarışan

Yakın Doğu Üniveristesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Özge Özden, hurma ağaçları ve palmiyelerde yaşayan 'kırmızı hortumlu böcek' hakkında Kıbrıs Postası'na konuştu.

"BÖCEK HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLUNMALI"

Hurma ağaçları ve palmiyelere zarar veren kırmızı hortumlu böceklerin doğayı tehdit ettiğini belirten Özden, insanların söz konusu böcekler hakkında bilgi sahibi olması gerektiğine dikkat çekerek, yurtdışından getirilen palmiyeler hakkında, 'Getirilmesin, Ada'ya farklı bir böcek gelebilir' şeklinde daha önce uyarıda bulunduğunu dile getirdi.

"KABUĞU SERT OLAN BU BÖCEĞİ İLAÇLAR ETKİLEMİYOR"

Ada'ya yurt dışından getirilen palmiye ağaçları nedeniyle kırmızı hortumlu böceklerin şuanda Kıbrıs'ta bulunduğunu ve doğada tehdit oluşturduğunu ifade eden Özden, kırmızı hortumlu böceklerle mücadelenin etkili yolunun henüz bulunmadığını belirtti. Böceklerle mücadelede en etkili yöntemin tuzak yöntemi ile yapıldığını kaydeden Özden, "Kabuğu sert olan bu böceği ilaçlar etkilemiyor. En etkili mücadele tuzak yöntemi ile yapılıyor ama çok da başarılı olduğu söylenemez" şeklinde konuştu.

"ETKİLİ ŞEKİLDE MÜCADELE BAŞLATILMALI"

Kabuğu sert, iyi uçabilen, 2-3,5 santimetre boyunda kınkanatlı bir böcek olan kırmızı hortumlu böceğin Asya, Afrika, Amerika ve Avustralya kıtalarının geniş alanlarında görüldüğünü belirten Özden, ülkemizde söz konusu böcek için biran önce ciddi ve etkili şekilde mücadele başlatılması gerektiğini dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.